Stor kveld for Wilson

Den utlånte Liverpool-spilleren sto for det aller meste i kveldens landskamp.

16. nov 2019 kl 19.53 Kenneth Baraas

Landslagssjef Ryan Giggs stilte med både Gareth Bale og Daniel James i de offensive rekkene, samt Aaron Ramsey som kom inn fra benk, men det var en 22-åring som stjal overskriftene etter kampen mot Aserbajdsjan - i sin 16. kamp for Wales.

Det har vært lenge mellom hver trepoenger for det walisiske landslaget i gruppe E i EM-kvalifiseringen. Takket være Liverpools utlånte midtbanespiller, kunne Wales ta med alle poengene hjem.

Mål og målgivende

Harry Wilson, som er på utlån hos Bournemouth, startet det hele med en utsøkt målgivende.

Etter ti minutter svingte midtbanespilleren inn et hjørnespark på bakerste, Wales-spillerne sto i kø, og Kieffer Moore kunne enkelt stange inn ledelsen.

Unggutten spilte så fri James rett utenfor sekstenmeteren. Manchester United-spilleren forsøkte skuddet, som traff tverrliggeren bak Aserbajdsjan. Wilson fullførte løpet inn i boks og fikk en behagelig jobb med å heade inn 0-2.

Wales fikk også en scoring annullert. Nok en gang brukte Wilson sin presise dødballfot på et hjørnespark, og traff Tom Lockyer som scoret. Men dommer annullerte scoringen ettersom Ethan Ampadu var for ivrig i duell med keeper.

Den kreative kraften

Like etter var Wilson på farten igjen og dro seg fint inn i motstanderens sekstenmeter. Med venstrefoten forsøkte waliseren å finne det lengste hjørnet. Skuddet var godt, men Emil Balayev gjorde en sterk redning.

I tillegg skapte 22-åringen noen halvsjanser. Det så ut til å bli farligheter ved hvert eneste hjørnespark som Wilson tok.

Wales klatret med det opp til tredjeplass i gruppe E. Waliserne står med 11 poeng, med henholdsvis ett og tre poeng opp til Ungarn og Kroatia.

Med dette, bygger Wilson videre på en god ligaform for Bournemouth. Utlånsspilleren står med fire ligamål for «The Cherries» - kun Callum Wilson har flere for sørkystlaget.

Wilson pådro seg gult kort i det 89. minutt for å diskutere med en motspiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]