– Å høre You'll Never Walk Alone var en utrolig opplevelse

Tidenes aller første Anfield-møte mellom Liverpool og Everton endte med 1-0-seier til de blåkledde.

17. nov 2019 kl 13.32 Even Barka

Liverpool - Everton 0-1

Liverpool.no var på Anfield og fulgte en historisk aften mellom Liverpool og Everton.

Liverpool-trener Vicky Jepson var langt nede da hun møtte pressen etter at laget hennes tapte 1-0 for byrival Everton søndag ettermiddag, etter en tabbe av keeper Anke Preuss like før pause, men hyllet både stemningen og prestasjonene.

Laget ligger sist i Women's Super League, og har bare tatt ett poeng på de første seks kampene. Treneren mener Liverpool hadde fortjent å få med seg et bedre resultat fra søndagens kamp.

– Dette var ikke en prestasjon som kjennetegner et bunnlag. Det var en veldig god prestasjon av absolutt alle sammen, og jeg er stolt av dem, sier Jepson.

– Når du spiller som vi gjorde, vil folk komme tilbake for å se oss spille. Vi gir bort tre poeng til Everton, og de hadde aldri scoret om det ikke var for den feilen. Jeg synes vi var veldig gode, både med ballen og på dødballer. Dessverre greide vi ikke å score, og det er vi selvfølgelig kjempeskuffet over.

DERBY:
DERBY:  Liverpools Jade Bailey forsøker å komme forbi Evertons kaptein Lucy Graham.

- Vi var det beste laget

Liverpool-spiller Becky Jane mener også at de røde hadde fortjent mer enn å gå av banen uten poeng.

- Jeg synes vi var det beste laget i begge omgangene. Vi skapte mange sjanser, og nå må vi snart begynne å ta vare på dem, sier hun til Liverpool.no.

Midtbanespilleren takker også de 23 500 tilskuerne som bidro til å lage en god ramme rundt kampen.

– Det å gå utpå banen foran så mange er helt vanvittig. Å samtidig høre You'll Never Walk Alone var en utrolig opplevelse, og det er fantastisk gøy at så mange kom for å støtte oss, sier hun.

HISTORISK:
HISTORISK:  Leighanne Robe (til venstre) og resten av Liverpool FC Women fikk sin første kampopplevelse på Anfield.

Toppserie-kjenning med fantomredning

Åpningen på kampen var jevnspilt, og i duellene kunne man tydelig se at begge lag hadde skrudd tenningsnivået høyt før det prestisjetunge nabooppgjøret.

I det 16.spilleminuttet kom Liverpool til en enorm målsjanse, da et frispark ble slått inn i feltet foran Evertons mål. Etter noen tøffe dueller, fikk spissen Courtney Sweetman-Kirk spilt ballen over til lagvenninne Mel Lawley.

Høyrevingen stupheadet ballen i retning høyre hjørne, men tidligere Kolbotn- og Vålerenga-keeper Tinjja Korpela vartet opp med en mesterlig redning, og nektet Liverpool åpningsmålet.

Finske Korpela forlot de blåkledde fra Oslo øst denne sommeren til fordel for Everton.

Everton i ledelsen etter keepertabbe

Everton har hatt en god sesongstart i den engelske superligaen, men i første omgang på Anfield var det Liverpool som hadde overtaket før hvilen, og som kom til de fleste sjansene.

Derfor var det kanskje noe overraskende at Everton tok ledelsen på overtid av den første omgangen.

Lucy Graham testet skuddfoten fra omtrent 20 meters hold. Tyske Anke Preuss i Liverpool-målet så først ut til å ha god kontroll på avslutningen, men mistet grepet på ballen.

Keeperen så ut til å være tydelig misfornøyd med egen prestasjon i det lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til gjestene fra den andre siden av Stanley Park.

Spennende sluttminutter

I løpet av de første 20 minuttene etter pause, ble det ikke skapt noen store målsjanser. Likevel spilte Liverpool seg stadig tilbake i kampen, og innbytter Rinsola Babajide var et konstant uromoment for bortelaget, med sin flotte teknikk og eksplosive hurtighet.

Hjemmesupporterne øynet håp om poeng i det historiske derbyet.

Med drøye ti minutter igjen å spille, fikk irske Niamh Charles mulgiheten til å sikre de rødkleddes andre poeng for sesongen. Rhiannon Roberts ble spilt gjennom på høyrekanten, kikket opp og slo ballen i retning Charles på bakerste stolpe. Avslutningen var god, men Anfield-publikummet måtte likevel konstatere at ballen gikk like over mål.

På overtid fikk Liverpool et frispark på kanten av hjemmelagets boks. Mel Lawleys frispark ble klarert ut i returrommet, og havnet hos Becky Jane. Også denne gangen havnet skuddforsøket over mål.

Helt på slutten var Everton nære å gå opp i 2-0-ledelse, men avslutningen fra Molly Pike ble blokkert i siste liten.