Skal spille to kamper på 24 timer– Vi har tatt denne avgjørelsen fordi alle andre alternativer var mer problemer enn løsninger

Manageren spøkte om at klubben hadde bedt Aston Villa komme til Qatar for å spille kvartfinalen der.

6. nov 2019 kl 08.37 Arild Skjæveland

Tirsdag kom den overraskende meldingen om at Liverpool hadde sagt seg villig til å spille to kamper på 24 timer. En på Villa Park i kvartfinalen av ligacupen, og én i Doha i Qatar - semifinalen i VM for klubblag.

Etter seieren mot Genk i Champions League ble Jürgen Klopp spurt om hvordan han skulle få til dette.

– Vi spurte Aston Villa om de ville komme til Qatar slik at vi kan spille kampen der, spøker Klopp ifølge FourFourTwo.

– Vi har en tanke om hvordan vi skal gjøre det, men det er for tidlig å snakke om. Vi har tatt avgjørelsen fordi alle andre alternativer var mer problemer enn løsninger, sier han videre.

Kritisk til at det er to semifinaler i ligacupen

I Qatar skal Liverpool møte Al-Sadd fra Qatar, Hienghène Sport fra Ny-Caledonia, eller Monterrey fra Mexico i semifinale 18. desember. På papiret kan en si Aston Villa ser ut til å være tøffere motstand, under 24 timer tidligere.

– Dette var måten vi kunne gjøre det så bra som mulig for oss. Vi har litt tid til å tenke på det, og har viktige ting å gjøre. I de neste ukene vil vi avgjøre hvordan det vil se ut, men til slutt vil de møte et Liverpool-lag, hundre prosent, sier Klopp.

Han ble spurt om de ble satt under press for å spille ligacupkampen.

– På en måte! Vil du virkelig ha trøbbel med FIFA? Nei. Vil vi ha trøbbel med EFL? Trolig ikke. Vi respekterer turneringen, sier Klopp.

– Det høres ut som at vi ikke liker Carabao Cup, og det er ikke sant. Det jeg ikke liker er at semifinalen spilles over to kamper. Jeg kan ikke forstå det, og misliker det i den travleste perioden. VM for klubblag spiller du bare dersom du vinner Champions League, og det skjer ikke fem millioner ganger i ditt liv. Du tar den muligheten.

Kampen mot Aston Villa skal spilles tirsdag 17. desember kl. 20.45 norsk tid. Semifinalen i VM for klubblag er 18. desember kl. 18.30 norsk tid (20.30 lokal tid).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]