– Jeg har hatt mange samtaler med manageren og har arbeidet hardt i kulissene

Dejan Lovren er den siste «vikaren» som har gjort jobben for ligaleder Liverpool.

12. nov 2019 kl 22.27 Torbjørn Flatin

Mange røde supportere fryktet nok hvordan det skulle gå under Liverpools innledning av sesongen da Alisson skar grimaser foran The Kop etter omtrent en halvtime spilt av åpningskampen i Premier League mot Norwich.

Nysignerte Adrian kom imidlertid inn og gjorde en meget bra jobb og savnet etter årets keeper i Europa var lite merkbart.

Gode resultater med Lovren

Joel Matip var kanskje ikke regnet som en like viktig brikke på laget til Jürgen Klopp, men 28-åringen har hatt et meget bra 2019 og er nå regnet som den foretrukne makkeren til Virgil van Dijk.

Med ujevn form fra stortalentet Joe Gomez er det Dejan Lovren som har kommet inn da Matip måtte kaste inn håndkleet med skade for noen uker siden. En noe omstridt kroat og VM-finalist, som kan variere fra å gjøre store feil til å ha bunnsolide kamper i det indre forsvaret.

Resultatene etter at Dejan har kommet inn har imidlertid vært upåklagelig, og det toppet seg med en meget bra opptreden i «ligafinalen» mot Manchester City på søndag.

Har lært å spille under press

– Jeg mener definitivt at vi har lært av fjoråret og det presset vi da måtte håndtere. Vi greide det forrige sesong og vi er vant til det, sier Lovren til Liverpool Echo på hvorfor Liverpool nå vinner kamp etter kamp. 11 seire og en uavgjort gir suveren lederplass i Premier League, og kommer også i kjølvannet av ni strake ligaseier ved enden av forrige sesong.

– Noe av det som er viktig er ikke å tenke for langt fremover. Det er en lang sesong med mange sesonger å spille, forklarer stopperen videre.

Troppen må være klar

Det internasjonale oppholdet som vi nå er inne i vil være det siste på fire måneder og snart venter et knallhardt kjør ved juletider og på nyåret. Dejan Lovren er ikke i tvil om at det vil tære på spillerstallen.

– Det er uheldig at Joel er borte for øyeblikket, men skader er en del av fotballen. Jeg har hatt mange samtaler med manageren og har arbeidet hardt i kulissene.

– Jeg er sikker på at det vil bli mange forandringer fra nå og ut sesongen. Jeg vil tro at det kan bli enda 50 kamper foran oss med alle de turneringene vi er i involvert i.

– Med så mange kamper er jeg sikker på at det vil være behov for å bruke hele troppen, hvor spillere må være klare til å komme inn å kjempe når det er nødvendig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]