– Vi vil ikke sitte igjen med den samme følelsen som vi hadde forrige sesong

Alisson Becker vil gjøre alt for at Liverpool endelig skal lykkes denne sesongen.

9. nov 2019 kl 09.23 Arild Skjæveland

Forrige sesong tapte Liverpool én kamp. Det var på Etihad Stadium, og nok til at det var Manchester City og ikke de helrøde som kunne løfte Premier League-pokalen i mai.

Pep Guardiolas lag endte på 98 poeng - Liverpool på 97. Med hvilket som helst annet utfall i akkurat den januarkampen, kunne historien vært helt annerledes.

– Vi vil ikke sitte igjen med den samme følelsen som vi hadde forrige sesong. Andreplass bare ett poeng bak. Vi vet ikke hvilken kamp som gjorde at vi mistet tittelen, for vi hadde noen uavgjortresultater der vi kunne gjort det bedre, og vi hadde tapet borte mot Man City hvor vi kunne vunnet eller spilt uavgjort, sier Alisson Becker i et intervju med Andy Hunter i The Guardian.

– Det betyr at vi vet at vi må gi alt i hver eneste kamp dersom vi skal vinne Premier League. Vi ønsker det, og vil prøve å få det til, sier han videre.

100 PROSENT:
100 PROSENT:  Alisson Becker forteller at han nå er 100 prosent igjen, både i hodet og kroppen.

Tungt skadeavbrekk

Allerede i første ligakamp for sesongen pådro 27-åringen seg en alvorlig skade. Han mistet 10 uker.

– De første tre dagene var det vanskelig å forstå hva som hadde skjedd. Like etter skaden sa legen at det kunne være fire til seks uker. Etter en skann kunne vi se at det var en stor skade, og det ble lenger.

– I starten var det tøft å håndtere, men jeg har min tro på Gud, og tror ting skjer av en grunn. Jeg kunne se det positive med skaden. Det betydde at jeg kunne tilbringe mer tid med familien, og forberede meg bedre foran hele sesongen, for jeg hadde fire uker der jeg kun fikk behandling for leggen.

– Etter det kunne kunne jeg trene igjen og jobbe hardere. Jeg hadde fire eller fem uker med hard trening, og det betydde at jeg fikk en pre-season, som jeg hadde gått glipp av. Nå er jeg 100 prosent frisk både i hodet og kroppen. Det vil hjelpe meg for resten av sesongen - og dette er en sesong der vi må gi alt.

Vennskapet med Ederson

Manchester City-målvakt Ederson er skadet, og kommer ikke til å spille søndagens kamp ifølge Pep. Han og Alisson er lagkamerater på landslaget, og holder også kontakten utenfor banen i nordvest-England.

– Jeg snakker med han ganske ofte, for han er en venn. Rivaleriet mellom oss starter bare når vi ankommer for å spille kamp, og på banen. Jeg møter ham sosialt også. Døtrene våre er på samme alder, og jeg har vært i sønnen hans sin bursdag, forteller Alisson.

– Vi har et godt forhold, og det samme har konene våre, mens døtrene våre liker å leke sammen. Vi ser ikke hverandre ofte, men jeg skulle gjerne sett ham oftere. Vi har våre liv i fotballen, jobber vi skal gjøre, og familiene. Det er et travelt liv.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]