Wilson scoret to ganger borte mot Spurs

Den utlånte Liverpool-spilleren er nå Bournemouths toppscorer. Gjensyn med tidligere U21-målvakt.

30. nov 2019 kl 19.37 Arild Skjæveland

Det ble veldig nervøst for Liverpool, men da dommer Martin Atkinson til slutt kunne blåse av, var det den perfekte lørdag for de helrøde.

Manchester City avga på St. James’ Park. Chelsea tapte hjemme på Stamford Bridge mot et West Ham i krise. Avstanden ned til 2. plass på tabellen er 11 poeng - og til Chelsea på fjerde er det 14 poeng.

Litt hjelp fra Everton borte mot Leicester på søndag hadde vært fint, men det spørs om en kan regne med det, slik Marco Silvas gutter har spilt denne høsten. Leicester - Everton spilles søndag kl. 17.30.

Men det skjedde også interessante ting i de andre Premier League-kampene denne lørdagen.

To fra Wilson!

Harry Wilson scoret to mål borte mot Tottenham. José Mourinhos lag hadde en 3-0 ledelse da Bournemouth fikk frispark utenfor 16-meteren.

Ingen har en bedre frisparksfot enn den utlånte 22-åringen, og han satte ballen oppe i krysset bak Paulo Gazzaniga. Det var faktisk første gang Bournemouth har scoret borte mot Tottenham.

På overtid scoret Wilson igjen, etter at Arnaut Danjuma spilte ut i feltet der Wilson hadde trukket seg fri.Han avsluttet lavt i mål.

Wilson er nå Bournemouths toppscorer, og har scoret seks mål i Premier League denne sesongen. Han har scoret hvert 132. minutt han har vært på banen.

En gammel kjenning på Stamford Bridge

West Ham har slitt voldsomt etter at Lukasz Fabianski ble skadet, og reservemålvakt Roberto har vært fryktelig.

Martin var Liverpools reservelagskeeper fra 2006, og satt på benken for førstelaget noen ganger. Han ble lånt ut til fem klubber i løpet av sine fire år i LFC, før han etablerte seg i MK Dons.

I sin første kamp for West Ham holdt han buret rent, og sørget for at «The Hammers» tok en etterlengtet seier, mot et høytflyvende Chelsea! Han tok til tårene etter kampen, og klatret opp på tribunen for å gi sin far Alvin en klem. Dette var første gang Martin sto en Premier League-kamp.

Med Roberto i den formen han har vært, og Fabianski ute i en stund til, er det neppe den siste.

Resultatene fra den 14. ligarunden:

Newcastle United - Manchester City 2-2

Liverpool - Brighton 2-1

Chelsea - West Ham 0-1

Tottenham - Bournemouth 3-2

Southampton - Watford 2-1

Har du innspill til journalisten?
[email protected]