Alisson om hvorfor buret nå holdes rent

Etter to måneder hvor Liverpool slapp inn mål i hver eneste kamp har nullen nå blitt holdt to ganger på ei halv uke.

11. des 2019 kl 12.43 Torbjørn Flatin

28. september var forrige gang Liverpool holdt buret rent, i en tett kamp mot Sheffield United, og da med Adrian mellom stengene. Siden ble det 13 kamper i alle turneringer hvor det ble sluppet inn mål.

Det før Bournemouth sist lørdag, hvor det ble 3-0 med Alisson mellom stengene. Brasilianeren hadde til da ikke holdt nullen gjennom 90 minutter denne sesongen, i en høst hvor han ble skadet i første kamp mot Norwich og ble utvist mot Brighton. Begge i kamper hvor Liverpool på det tidspunktet ikke hadde sluppet inn mål.

Å holde fokus

– Det var bare et tidsspørsmål og at det ble holdt fokus, sier Liverpools nr. 1 til liverpoolfc.tv på spørsmålet om hvorfor de røde nå har holdt nullen i to kamper på rad mot Bournemouth og Salzburg.

- I de to siste kampene har vi vært fokuserte gjennom hele kampen. Selv da de hadde sjanser var vi der, forsvarerne var der og jeg var der for å hjelpe laget.

Arbeidet hardt

Om det var en ganske så komfortabelt ettermiddag nede i Bournemouth, fikk Alisson Becker en travel kveld i Salzburg og da spesielt før pause.

- Meldingen var at vi skulle bare fortsette å arbeide hardt, forklarer brasilianeren om hva som ble sagt før 2. omgang i Østerrike.

- De gjorde det vanskelig for oss med sin intensitet i 1.omgang. De hadde sjanser, men vi presset dem i de situasjonene og jeg kunne gjøre redninger.

- Jeg er glad for at buret ble holdt rent, men de tre poengene var det viktigste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]