– Det er den beste følelsen du kan ha som manager

Det var mye Jürgen Klopp var fornøyd med etter 5-2 mot Everton, men han var spesielt glad for å se at alt fungerte så bra etter fem bytter.

5. des 2019 kl 00.25 Arve Vassbotten

– Det var veldig bra, spesielt under de omstendighetene jeg skapte selv ved å gjøre fem endringer. Det kan føre til noen problemer, men jeg så ingen. Vi måtte gjøre endringer, sa Klopp på pressekonferansen etter å ha slått Everton hele 5-2 på Anfield.

– Det var soleklart at det ville bli en veldig intens kamp, og vi trengte spillere med friske bein.

– De eneste to jeg ikke tok inn i laget i dag var Gomez og Keita. Gomez, kom inn og Naby er i veldig bra form, det var bare at jeg ikke var modig nok til å gjøre det byttet også.

– Utrolige mål

– Vi scoret noen utrolige mål. Vi måtte kjempe. Det var endel ting som ikke fungerte defensivt, men vi overrasket dem nok litt med vårt lag, og vi tilpasset oss ikke raskt nok når de la om systemet. Det var greit med 4-1, men ikke 4-2. Men vi tilpasset oss i andre omgang.

– Da tok vi kontroll igjen, og scoret et sensasjonelt femte mål. Da var jobben gjort, sa Klopp.

Sist sesong scoret Divock Origi seks minutter på overtid mot Everton, denne gangen scoret han etter seks minutter og et nytt etter 31 minutter da han dempet ballen og lobbet over keeper.

– Origi var fantastisk. For en kamp han spilte. Det første målet kom også etter et veldig bra angrep.

– Det andre målet hans kom etter en veldig bra touch og avslutning. Han brukte farten sin og så så naturlig ut. Forståelsen mellom Shaqiri og Sadio var også veldig bra. Det var en imponerende prestasjon, mente Klopp.

Klopp opp i 100 seiere i serien

– Det at guttene kommer inn og leverer som de gjorde, det er den beste følelsen du kan ha som manager. Det var veldig bra, og det hjalp oss ikke bare med å få tre poeng, men nå vet de hvor gode de er. Når de spiller og leverer som de gjorde i dag, er det et viktig tegn.

Bob Paisley. Bill Shankly. Kenny Dalglish. Ingen har nådd hundre ligaseire på høyeste liganivå raskere enn Jürgen Klopp. Han nådde milepælen etter 159 kamper.

– Alle de 100 seirene var livreddende. Jeg føler at jeg de siste to årene ikke har fått lov til å spille uavgjort, og i hvert fall ikke tape.

– Men jeg er ikke interessert i det tallet, bare 43 av poengene vi har tatt hjelper oss denne sesongen. Bournemouth ønsker å slå tilbake på lørdag, og vi må være klare for det også.

– Unnskyld Shaqiri

Shaqiri spilte sin første Premier League-kamp fra start siden januar onsdag kveld.

– Er det virkelig det? Beklager Shaq! Han scoret et mål, så veldig frisk ut og var psykisk sterk. Det er viktig at spillerne får trent etter skader. Han har vært tilbake i to til tre uker nå, og har forstått situasjonen, sa Klopp på tampen av pressekonferansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]