– Det er en meksikansk stil, full av lidenskap

Jürgen Klopp innrømmer at laget har hatt vanskeligheter med å motivere seg til VM for klubblag.

16. des 2019 kl 23.44 Kenneth Baraas

Liverpool har fokuset sitt to steder om dagen. Ungguttene er igjen for å spille ligacup-kamp mot Aston Villa på tirsdag, mens førstelagsspillerne er på plass i Qatar før onsdagens semifinale i VM for klubblag, der meksikanske Monterrey venter.

Klopp innrømmer at det har vært vanskelig å motivere seg til mesterskapet, men at motivasjonen er til stede nå som laget har ankommet Doha.

– Det var veldig vanskelig å se fram til noe som dette når det var så mange hindre på veien hit. Alle kampene vi har hatt, og du vet situasjonen vi er i: vi måtte vinne hver eneste kamp, forteller Klopp.

– Men nå som vi er her, så er vi veldig motiverte.

Uvant stil

Tyskeren så Monterreys kamp mot Al Sadd på flyet til Qatar, og trenerteamet har også hatt taktiske møter før onsdagens kamp.

– Nå har vi en idé (om hvordan Monterrey spiller). For noen sekunder siden forlot jeg analysemøtet, og vi har ett til i morgen. Nå starter vi å forberede guttene.

– Det var en interessant kamp, veldig livlig, to lag med god fotball og gode fotballspillere på banen.

– Gårsdagen gikk for det meste med til flyturen, vi kom hit sent. I morges var det et FIFA-møte. Bortsett fra det, bare litt behandling for guttene, ikke noe særlig annet, sier Klopp.

Klopp mener Liverpool må forvente seg en annen spillestil enn hva de er vant med.

– Litt annen organisering, det er noe vi må bli vant til, alle de greiene der. Det er en meksikansk stil, hvis du vil - full av lidenskap. Vi ser veldig fram til det.

– Det er veldig interessant. Min første kamp mot et lag fra Mellom-Amerika, tror jeg, i en ordentlig turnering. La oss gjøre det beste ut av det, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]