– Det er som å ha en ny spiller

Keita viste mot Bournemouth hvilken viktig rolle han kan spille fremover.

8. des 2019 kl 16.45 Kenneth Baraas

Ifølge James Pearce i The Athletic, har Naby Keita en helt egen Premier League-rekord. Keita har deltatt i 28 kamper for Liverpool uten å tape, og 24-åringen var en av hovedgrunnene til at de røde vant mot Bournemouth.

Dog sier det mer om Liverpools standarder, enn Keitas bidrag i den røde trøya. Det var store forhåpninger til den tekniske spilleren da han ble hentet til Liverpoil i juli 2018. Foreløpig har ikke midtbanespilleren slått ut i full blomst, men man kunne se tendenser av noe stort i gårsdagens kamp.

I sin første sesong ble det kun to ligamål og en målgivende. Det fysiske aspektet i ligaen og kulturen var et sjokk for ham. Et tett vennskap med Sadio Mané har hjulpet Keita til å holde motet oppe, mener Pearce.

Skader har holdt den guineanske fotballspilleren fra å kunne spille fotball kontinuerlig over tid, forhåpentligvis kan det snu nå.

Fant åpningene

Liverpool.no kåret Keita til Liverpools beste i gårsdagens kamp, der han vartet opp med både mål og målgivende. Det oser ballsikkerhet og trygghet i pasningsspillet hver gang han har ballen, selv om han slapp med skrekken da ballen ble mistet i farlig posisjon før pause.

Ved siden av James Milner og Jordan Henderson i midtbanetreeren, fikk Keita tid og rom til å gjøre det han er best på.

Keitas mål var en herlig kombinasjon med Mohamed Salah, og egypteren vartet opp med en genial hælflikk, og Keita visste akkurat hvilket rom han skulle angripe.

Salah fikk tjenesten gjengjeldt, da Keita vektet en gjennombruddspasning til perfeksjon, og egypteren kunne nærmest spasere inn 3-0.

– Det var åpenbart at Keita var frisk og kan prestere som dette, sa Jürgen Klopp.

– Vi lot ham ikke gjøre det (spille) for en stund av ulike grunner, men nå er det som at vi har en ny spiller. Det er veldig fint.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]