– Det var utrolig å være tilbake på banen

Shaqiri fikk en sjelden sjanse av Klopp, og var med på å gjøre Merseyside-derbyet til vikarenes aften.

5. des 2019 kl 12.39 Kenneth Baraas

Flere hevet øyebrynene da lagoppstillingen til Liverpool ble offentliggjort. Skepsisen var til å ta og føle på i sosiale medier, men er det én ting vi har lært under Jürgen Klopps ledelse så er det å stole på avgjørelsene til tyskeren.

Xherdan Shaqiri fikk sjansen fra start, sammen med blant andre Divock Origi og Adam Lallana som også er vant med å varme benken.

– Jeg tror det var tydelig hvor mye jeg nøt å være der ute på banen, sier sveitseren.

– Jeg har arbeidet hardt de siste månedene. Jeg har vært skadet, og jobbet veldig hardt. Så jeg er veldig glad for å være tilbake. Jeg er i god form.

Vikarenes aften

Ifølge Paul Joyce i The Times, har ikke 28-åringen startet en kamp siden den utrolige snuoperasjonen mot Barcelona. Den gangen spilte heller ikke Mohamed Salah eller Roberto Firmino, og i går ble det igjen vikarenes aften på Anfield.

– Åpenbart har jeg vært skadet, så jeg ble veldig glad da jeg fikk høre at jeg skulle spille.

– Det var ikke enkelt at det første man skulle gjøre var å spille derbyet, men jeg er alltid selvsikker, og forsøkte å gjøre en god prestasjon for å hjelpe laget. Det var en ordentlig god dag for oss, fortsetter Shaqiri.

Den eksplosive spilleren fikk gleden av å sette inn 2-0, etter en god pasning fra Sadio Mané, og fikk igjen være med på en scoringsfest på Anfield - i Shaqiris to seneste startplasser, mot Barcelona og Everton, har Liverpool en målforskjell på 9-2

– Første omgangen var utrolig. Vi endret formasjonen litt, og noen spillere som vanligvis ikke spiller fikk sjansen.

– Vi gjorde det veldig bra. All honnør til laget, du kan se hvor gode vi er. Vi startet veldig bra, og det ble litt dramatisk en liten stund, vi må lære av feilene våre, men det er fotball.

– Det var en god kveld for oss røde. Hvordan vi spiller sammen er utrolig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]