– Dette er en mulighet jeg aldri trodde jeg skulle få

Nigel Pearson er tilbake i Premier League og får en ilddåp på Anfield mot Liverpool på lørdag.

12. des 2019 kl 23.30 Torbjørn Flatin

Det var dem som mente at Nigel Pearson hadde mye av æren for at Leicester vant Premier League i 2015/16. Han hadde fått «revene» ut av Championship og var i ferd med å bygge opp et meget godt lag øst i Midlands.

Flere kontroversielle episoder inkludert brytekamp med motspiller, utskjelling av journalist og krangel med eier medførte at han fikk sparken etter sesongen 2014/15. Selve sparkingen kom i kjølvannet av en episode hvor tre unge spillere i klubben ble anklaget for voldtekt, inkludert sønnen til Pearson.

Claudio Ranieri tok over og resten er som kjent historie. Leicester overrasket alle og vant Premier League i 2015/16.

Reiste til Belgia

Den røffe Pearson var innom Derby County og Championship for han ansatt hos Leuven i belgisk 2. divisjon.

Den tidligere midtstopperen i Shrewsbury, Sheffield Wednesday og Middlesbrough varte i halvannet år, før han fikk avskjed 3. februar 2019.

Ville ha britisk manager

Det må sies å ha vært en overraskelse da bunnlaget Watford vendte seg mot Nigel Pearson for å redde dem fra nedrykk nå snart halvveis inn i sesongen 2019/20 i Premier League.

Det har vært mye gjennomtrekk i utenlands inspirerte Watford, men å erstatte Quique Sanchez Flores med den autorative og kantete Pearson, og gjøre ham til klubbens tredje manager allerede denne sesongen, kom ut av det blå.

Spillergruppen skal imidlertid ha ytret ønske om en britisk manager, og det er trolig ikke mange som er mer britiske enn storvokste Pearson.

Overraskende også for Pearson

– Det var en mulighet jeg ikke forventet, forklarer Nigel Pearson selv til Watfords hjemmeside. – Jeg hadde ikke en tanke om at en slik mulighet skulle dukke opp.

– Vår situasjon og vår tabellsituasjon er til bekymring, men jeg ser på det som en stor utfordring og som gir meg mulighet til å arbeide i Premier League igjen med en veldig god klubb og noen veldig gode spillere. Det er en utfordring som vil bli vanskelig å gjennomføre, men jeg er sikker på at vi kan greie det.

Må være sterke mentalt

– Spillerne her har kapasitet til å produsere resultater som utvilsomt er bedre enn hva som har vært tilfellet så langt denne sesongen, men vi er der vi er fordi spillerne ikke har prestert. Min jobb er å prøve å rette på det, å hjelpe spillerne med organisering, få et høyere nivå og bidra til at de får den selvtilliten som er nødvendig for å kunne konkurrere.

– Vi må snu dette rundt rimelig kvikt. Vi må være positive og sterke mentalt, da vi forhåpentligvis vil vinne kamper men også vil få flere tilbakeslag som vi må håndtere.

– Jeg har vært i lignende situasjoner før både som spiller, trener og manager og jeg forstår den frykten og det presset som folk opplever. En av mine største oppgaver er å prøve å fjerne den frykten slik at folk ikke binder seg og går ut og presterer. Min stab og jeg vil gjøre alt vi kan for å få det til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]