Origi mot Everton:Dyp fortvilelse og enorm glede

Divock Origis møter med Everton er en historie for seg selv.

4. des 2019 kl 18.02 Arve Vassbotten

Når man tenker på Divock Origi sist sesong, er det nok av gode minner å komme på.

Man kan tenkte på målet hans i Champions League-finalen. Man kan tenke på seiersmålet hans mot Newcastle. Man kan tenke på det avgjørende målet mot Barcelona på corner.

Men til tross for alle disse avgjørende scoringene, er som regel den første scoringen man kommer på da Divock Origi scoret etter 90+6 minutter på overtid mot Everton - på Anfield.

Origi utnyttet Jordan Pickfords feil, og Jürgen Klopp feiret med å løpe ut på banen for å klemme Alisson Becker.

Avgjørende for karrieren

Målet ble utvilsomt med på å redde Liverpool-karrieren til belgieren. Siden da har han fått legendestatus i klubben, i hvert fall om man spør Jürgen Klopp.

– Divock Origi. Ikke glem han. Liverpool-legende by the way, sa Klopp da en journalist glemte Origi i oppsummeringen av store spillere med bakgrunn i Genk.

Sommeren før forsøkte faktisk Everton å lokke Origi til Goodison Park.

«Så, helt på slutten av sommervinduet, kom Everton inn: en permanent overgang over Stanley Park. Til den riktige prisen hadde muligens Origi gått, men han ble og bestemte seg for å kjempe for plassen sin», skrev Simon Hughes i sin nye bok Allez Allez Allez

Ut på båre

Men Origis møter med Everton har ikke bare vært en opptur, selv om han har scoret tre ganger mot dem. ​Han scoret sitt første mål mot Everton da Liverpool vant 4-0 i april 2016.

Men like etter pause ble Everton redusert til ti mann da Ramiro Funes Mori taklet Origi stygt og unødvendig, og fikk velfortjent det 21. røde kortet som er delt ut i lokalderbyets historie. På vei ut av banen provoserte Everton-spilleren ekstra ved å banke seg på brystet.

Origi mistet på sin side resten av sesongen etter den grusomme taklingen.

STOLT:
STOLT:  Ramiro Funes Mori tok seg stolt til brystkassa etter å ha blitt utvist etter en felling som satte Origi ut for resten av sesongen i 2016.

Var i sitt livs form

Ett år seinere scoret Origi igjen mot Everton, da det ble 3-1 på Anfield i april 2017. Det var hans første mål for Liverpool siden midten av desember.

– Jeg kommer aldri til å glemme situasjonen i Everton-kampen (i 2016), med den stygge taklingen og det røde kortet til Funes Mori. Divock var i sitt livs form og alle var så positive med tanke på hans fremtid, og så skjer ting som dette i fotballen, sa tyskeren etter at Origi signerte en ny kontrakt i sommer.

– Siden den skaden har vi bare fått se noen glimt her og der. Men så, når vi var på trening, kunne du se det – Divock er tilbake! Det er den Divock Origi som hele verden ønsket seg, sa Klopp.

På 5 kamper fra start og 11 innbytter så langt denne sesongen står han med tre mål. Ett i Premier League i første runde mot Norwich, og to i ligacupen mot Arsenal.

Kanskje får vi se noen nye glimt av Origi-magi mot Everton i kveld ...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]