England fortsetter å dominere i Europa

Favorittene gikk videre til et cupspill som vil bli dominert av de store nasjonene.

11. des 2019 kl 09.06 Torbjørn Flatin

Av de 14 lagene som er klare for 1/8 finalene i Champions League er fire fra England, tre fra Spania og Tyskland og to fra Frankrike og Italia. Trolig sørger Atletico Madrid i kveld for at det blir en kvartett med spanske lag.

Angående England og Premier League er dessuten Manchester United (11) og Wolverhampton (84) sikret avansement i Europa League, og Arsenal (9) er favoritt til å slå følge.

Rangering av lagene

Rankingen til UEFA er satt i parentes, og slik er lagene som er videre som gruppevinnere i Champions League rangert:

Barcelona (2), Bayern München (3), Juventus (5), Manchester City (6), Paris Saint-Germain (7), Liverpool (8), Valencia (24) og til slutt Leipzig (35) som er lavest rangert og nok vil bli sett på som en drømmemotstander for de som ble toere.

Real Madrid (1), Tottenham (11), Chelsea (13), Borussia Dortmund (13), Napoli (15) og Lyon (16) er klare som toere, mens Atletico Madrid (4) er favoritt i kamp med Bayer Leverkusen (28), mens den siste plassen gjøres opp mellom Shaktar (19), Dinamo Zagreb (45) og Atalanta (28).

I trekningen på mandag kan de forskjellige lagene ikke møte et lag som spilte i samme gruppe, eller er fra samme nasjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]