– Evertons nye formasjon kan skape problemer for Liverpool

Onsdag kveld er det Merseyside-derby, og Carragher tror en defensiv tilnærming fra de blåkledde kan skape vanskeligheter for ligalederen.

2. des 2019 kl 08.54 Kenneth Baraas

Det brenner under føttene til Everton-manager Marco Silva, og det spekulereres i om portugiseren vil miste jobben allerede før onsdagens kamp. Men foreløpig er Silva manager, og det er det Liverpool må forholde seg til.

Kampen spilles på Anfield, noe som er en stor fordel for de røde, men også en faktor som passer den blå delen av byen svært dårlig - i alle fall denne sesongen.

«The Toffees» står med kun én seier på bortebane denne ligasesongen, den kom mot Southampton for to runder siden (2-1), ved siden av ett uavgjort og hele fem tap på sine borteturer.

Martin Keown fikk spørsmål i BBCs «Match of the Day 2» om form går ut av vinduet i slike derbyer.

– Jo, men hvis du ser på dominansen som regjerer i byen om dagen og hvordan Liverpool spiller i Premier League, det er en massiv forskjell fra Everton, sa Keown.

– Hvis han (Silva) ikke får noe ut av det oppgjøret, så kan det være slutten. Jeg liker ikke at managere sparkes, men jobben hans henger i en tynn tråd.

– Jeg så ikke et lag som hadde gitt opp manageren sin, det er et positivt tegn. Selv om fansen virker å ha en litt annen oppfatning, fortsatte Jermaine Jenas.

MÅL PÅ BORTEBANE:
MÅL PÅ BORTEBANE:  Everton stilte med ny formasjon, og vingback Sidibé la inn til Richarlison som sendte bortelaget i ledelsen mot Leicester.

Ny formasjon

Everton forsøkte en ny formasjon i 1-2-tapet mot Leicester søndag. Blåtrøyene er kjent for spille 4-2-3-1, men mot Brendan Rodgers mannskap forsøkte Silva en ny variant, 5-4-1 - med trebackslinje og vingbacker.

Det tror Jamie Carragher var et lurt trekk før Leicester, men også før bortemøtet med Liverpool.

– Det kan skape problemer for Liverpool, i form av det å stenge igjen for dem, sier Carragher i Skys studio.

– Ja, jeg tror det kan skape trøbbel for Liverpool. Everton skapte problemer i fjor, selv om det velkjente Origi-målet avgjorde.

– 5-4-1 er alltid vanskelig å spille mot, det er lite rom for motstanderen.

Carragher påpeker dog Evertons største utfordring.

– Men det ser ikke ut som de skal score. De var litt bedre i dag, og en slik formasjon legger opp til kontringer, men deres største problem er å finne veien til motstanderens mål.

Den tidligere Liverpool-spilleren tror også Everton vil foreta endringer på midtbanen, til onsdagens kamp.

– Du ser på midtbanen hvor Tom Davies og Sigurdsson spiller. Det vil nok bli endringer der til kampen på Anfield. Schneiderlin blir nok en naturlig mann, han må komme inn, avslutter Carragher.

Dog melder blant annet The Telegraph at kilder har fortalt at formasjonsendringen skapte misnøye blant både styret og supportere, så det gjenstår å se hvordan Silva velger å stille opp elleveren på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]