Pressekonferanse klokken 13:– Dette er ikke FIFA hvor spillerne ikke trenger å hvile

Jürgen Klopp snakket blant annet om roteringen på laget når han møtte pressen før møtet med Bournemouth.

6. des 2019 kl 12.33 Odd Sindre Tonning

Jürgen Klopp møter pressen før kampen mot Bournemouth klokken 13.00. Du kan se pressekonferansen i videovinduet øverst i saken.

Om sparkingen av Silva

Jeg føler med han. Siden jeg har kom til England har Everton vært en ambisiøs klubb med stor historie. En klubb i same byen har positiv utvikling, så prøver du å hente inn igjen det. Det prøver en manager alltid å gjøre.

Marco er en fremragende manager, og alt er ikke hans feil, det vet alle. Men Evertonføler at de trenger endring, og det er situasjonen de står i. Alle managere aksepterer det når de tar jobben.

Om laguttaket og bredden i troppen

Det var et veldig godt lag vi sendte ut på banen, og jeg var aldri i tvil om at de kunne gi oss et godt resultat. Du vet aldri hvordan det er med tanke på timing og form, men jeg har sett på trening hvor gode de er.

De som ikke spiller mange kamper har flere treninger mellom kampene, og nå kunne jeg se at de var i god form.

Det var et viktig tegn fra oss, men det var bare en kamp. Nå må vi fokusere mot kampen mot Bournemouth, og se hvem som er klare for å spille nå. Vi må bruke fornuften når vi tar ut laget. Bournemouth vil være krevende, og vi må være påskrudde og vise god intensitet igjen.

Om å toppe tabellen ved jul

En journalist spør om Klopp bekymrer seg at de tre siste gangene et lag har toppet Premier League-tabellen til jul, og ikke vunnet ligaen, har det vært Liverpool.

Jeg har sagt det mange ganger, og jeg sier det igjen. Jeg er ikke interessert i statistikk fra tidligere sesonger og sånne ting.

Når du ligger i en god posisjon, så er det mange som begynner å feire tidlig, mens noen håper du feiler. Jeg hører ikke på hva andre sier. Jeg ønsker å vinne mot Bournemouth, hva det har å si for jul tenker jeg ikke på.

Vi vet at vi er i en vanskelig situasjon med tanke på kampene som kommer, og nå må vi håndtere det. Vi må være heldige med at spillerne holder seg friske og skadefrie. Det handler bare om den neste kampen. Det er situasjonen vi er i.

Om Sadio Mané

Klopp får spørsmål om Mané er undervurdert i fotballverdenen etter 4. plassen i Ballon d'Or kåringen.

Internt er han selvfølgelig ikke undervurdert, men i verdensfotballen vet jeg ikke. Toppen av Ballon d’Or kåringen var Messi, van Dijk, Ronaldo og Mané. Det er en flott rekke med spillere.

Sadio er fantastisk, og har vært det helt siden han kom hit. Jeg kan fortsatt huske hans første scoring mot Arsenal, det var en fantastisk scoring.

Han tar hele tiden nye steg. Når Messi sier sånne ting så sier det mye om hvor god Mané er. Dersom han holder seg frisk, så kommer han til å ha en fantastisk karriere foran seg. Jeg tror han kan klatre i Ballon d’Or kåringen, han er en veldig god spiller.

Om Divock Origi

Divock er utrolig viktig for oss. Jeg var veldig glad for at Roberto Martinez så kampen hans mot Everton. Han spiller aldri for Belgia, så det var fint at han så det. Origi må være selvsikker, og da vet alle hva han kan gjøre. Det er veldig fint at han kan vise hvor viktig han er i en slik kamp, ved å score sånne mål.

De tredje målet mot Everton var et mål i verdensklasse, man ser ikke sånne ting så ofte. Det viste hans tekniske evner. Jeg er veldig glad for ham, og nå rekner jeg med at vi skal snakke om Shaqiri.

Om Shaqiri

Man trenger en smart tropp. Jeg kan ikke forklare alt hele tiden, så å ha smarte spillere gjør min jobb mye enklere. Shaqiri var skadet to ganger, og det tar tid. Når et lag vinner hele tiden, og du blir frustrert over å ikke spille, så er ikke det smart.

Jeg forventer ikke perfeksjon når du så får sjansen, men jeg forventer å se ønsket om å vise at du er god nok. Det gjorde Shaqiri, han var i et godt humør og god form, og da kom han i posisjon til at han kunne levere som han gjorde.

Dersom vårt lag ikke er smart vil andre spillere bli frustrerte over å ikke spille. Jeg trenger spillere som forstår situasjoner og aksepterer det. Jeg gjør ikke ting utav det blå, og guttene forstår våre valg.

Om endringer på laget

Det er aldri planen å gjøre mange endringer, men av og til blir man tvunget til å gjøre det. Når du er en supporter vil du spille med den beste 11-eren hele tiden, men dette er ikke FIFA på Play Station hvor spillere ikke trenger å hvile. I virkeligheten må vi gjøre endringer, så lenge guttene gir meg sjansen til det.

Vi gjorde fem endringer på laget mot Everton, og det var perfekt.

I går når jeg dro hjem hadde jeg en ide om en lagoppstilling, men når jeg kom tilbake i dag så jeg nye ting som kan endre det. Det vil alltid være slik.

Det er ingen tid for hvile, men vi på prøve å hvile spillere her og der.

Om skader

Alle ser OK ut med tanke på skader. Ingen er utelukket ennå. Det er fortsatt tre timer til vi trener, så det er fortsatt tid til at skader kommer, men akkurat nå skal alle være klare for kampen.

Om VM og Ligacupen

Vi måtte gjøre det som dette. Det er en fantastisk mulighet for de unge spillerne. Jeg ville elsket å være en del av den kampen. De har ingen press, og de kommer til å kjempe for hver eneste centimeter og jeg håper de nyter kampen. De reiser til et fantastisk stadion, og tar sine første steg i profesjonell fotball. For oss ville det ikke vært mulig å gjøre det på en annen måte. Alle andre datoer var opptatt, ingen dato ville passet i det hele tatt, med tanke på mulige omkamper i FA Cupen og Aston Villa sitt kampoppsett.

Vi vant kampen mot Arsenal, en fantastisk kamp. Og nå må vi prøve å gjøre dette så perfekt som mulig mot Aston Villa.

Jeg vurderte aldri å dele opp troppen slik at noen rutinerte ville blitt igjen hjemme fra VM for klubblag.

Om Harry Wilson

Jeg er glad for at Harry ikke kan spille mot oss, hans frispark er en skikkelig trussel. Han er i verdensklasse der. Han er i Bournemouth for å forbedre seg på alle måter, og han tar store steg der. Det er veldig viktig.

Han scoret to mål mot Tottenham, som var flotte mål, men de tapte likevel. Men han holdt kampen gående, så det er bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]