Gerrard forlenger i Skottland

Steven Gerrard skriver under på en ny kontrakt med Rangers.

11. des 2019 kl 17.28 Arild Skjæveland

I helgen ledet Steven Gerrard sitt Rangers i sin første finale, da det ble tap mot erkerival Celtic i ligacupen. Rangers misbrukte et straffespark og spilte mot 10 spillere, men det ville seg likevel ikke, og endte med 0-1.

De ligger to poeng bak Celtic på tabellen, og kan gå videre til 16. delsfinalen i Europa League dersom de tar poeng mot Young Boys på torsdag.

Nå bekrefter Gerrard at han skal forlenge med Glasgow-klubben. Han signerte en fireårskontrakt da han tok jobben i mai 2018, og er klar for å skrive under på en ny avtale.

– Det er en ganske enkel avgjørelse. Jeg er lykkelig her, sier den tidligere kapteinen til BBC.

– Klubben henvendte seg til meg for 10 dager siden om en ny avtale. Samtalene har gått bra, og har vært positive. Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten til å lede denne fotballklubben. Jeg er like sulten og innstilt på å bringe tilbake de gode gamle dagene her som jeg alltid har vært, sier han.

Den nye kontrakten vil binde ham til Ibrox frem til sommeren 2024.

Har vært linket som Klopps etterfølger

Jürgen Klopp sin kontrakt med Liverpool går ut sommeren 2022 - etter 2021/22-sesongen. Han har så langt ikke vært villig til å diskutere forlengelse.

2017:
2017:  Steven Gerrard ledet klubbens U18-lag, og var i nær kontakt med Jürgen Klopp.

I høst nevnte han selv Gerrard som en mulig etterfølger den dagen han er ferdig i klubben.

– Kenny og Stevie har begge vært en stor støtte for meg fra dag én. Posisjonen min som manager har ingenting å gjøre med folkene rundt meg. Dersom Liverpool sparker meg i morgen, vil kanskje Kenny være førstevalget til å erstatte meg, eller de kan hente Stevie ned fra Glasgow, sa Klopp til FourFourTwo.

– Dersom du spør meg om hvem som bør være min etterfølger, så vil jeg si Stevie. Jeg hjelper ham når jeg kan, sier Klopp

Gerrard svarte da på kommentarene - og sa omtrent det samtlige Liverpool-supportere i verden tenker og føler.

– Jeg ble overrasket og smigret samtidig. Men hvis du leser sitatet helt nøyaktig, som jeg har gjort, sier han at «hvis jeg får sparken i morgen», så mener han Steven Gerrard bør være den neste Liverpool-manageren, svarte Gerrard.

– Jürgen Klopp kommer ikke til å få sparken i morgen. Jeg har ikke lyst til at han skal få sparken i morgen. Han gjør en helt fantastisk jobb. Jeg er en Liverpool-supporter, og jeg vet at enhver Liverpool-supporter på jorda stiller seg bak det jeg sier her. Vi ønsker at han skal bli værende i mange, mange år fremover for å gjøre klubben så suksessfull som mulig, la han til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]