– Glem meg i planer om flere kamper

Jürgen Klopp snakker igjen ut om at han mener det spilles alt for mange kamper for toppklubbene, og uttrykker bekymring for baneforhold i Qatar.

15. des 2019 kl 00.38 Torbjørn Flatin

Fornøyd etter 2-0 og tre nye poeng mot Watford, men nok også noe frustrert over en ny skade for Gini Wijnaldum, sparte ikke Jürgen Klopp på konfekten da det ble snakk om en uke med ligacup og VM for klubblag, før et hektisk juleprogram.

– Ingen andre bryr seg

– Terminlisten er som den er. Dere liker å se oss slite, det er slik det er, mente Liverpools manager i samtale med pressen etter kampen mot Watford.

– Kanskje har dere en bekymret mine, men for å være hundre prosent ærlig er det ingen som bryr seg. Det er noe vi må håndtere. Vi snakker om det, men ingen andre snakker i grunn om det. Når det blir diskutert vet de ikke helt hva de ønsker.

– I dag leste jeg en artikkel om at toppklubber ønsker å spille flere kamper i Champions League. Det er fullstendig pølsevev og ikke noe jeg er involvert i.

Behøver hvert eneste poeng

Mange kamper og store utfordringer for ikke den største troppen vil være det Klopp frykter mest i en ligasesong hvor de røde nå leder med ti poeng før man er halvveis. Manageren tar imidlertid ikke noe for gitt, spesielt på grunn av alle kampene.

– Det er klart at vi behøver hvert eneste poeng vi kan få da det er en tøff og lang sesong. Dere kan ta noen tidlige betraktninger, men det kan ikke vi. Vi må bare sørge for å være klare til neste kamp.

Nå står turen for Qatar, og Jürgen aner problemer også der.

– Hvis vi ikke hadde reist til Qatar da ville vi spilt midt i uka mot Aston Villa og så West Ham, ikke sant?

– Den eneste forskjellen er at vi må fly i sju timer for å komme tid og så er det varmere. Jeg tror det regner der. Det hjelper ikke når alle kampene skal spilles på en bane, som er sensasjonelt god organisering, fortsetter Klopp sarkastisk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]