– Takumi er klar for å ta det neste steget i januar

Takumi Minamino ser ut til å bli Liverpools neste kjøp.

12. des 2019 kl 12.49 Arild Skjæveland

Mye tyder på at Takumi Minamino blir Liverpools neste kjøp. Lokale journalister med godt kontaktnett på Merseyside rapporterer at klubben er klar for å sikre seg RB Salzburg-angriperen i januar.

Han imponerte stort i to kamper mot Jürgen Klopp sitt lag i gruppespillet av Champions League, og scoret et flott mål på Anfield. Med en utkjøpsklausul på 7,5 millioner pund ser de røde ut til å handle raskt, for å unngå konkurranse fra andre storklubber.

– Han er en utmerket spiller, med en utmerket personlighet. De store klubbene har fulgt ham, og dersom jeg var dem, så ville jeg ikke nølt med å kjøpe ham, sier RB Salzburgs sportsdirektør Chistoph Freund til The Independent.

– Takumi er klar for å ta det neste steget i januar, sier han videre.

Forventet tysk Bundesliga

Ifølge Melissa Reddy i The Independent forventet 24-åringen selv at det neste steget i karrieren ville vært tysk fotball.

David Maddock i The Mirror skriver at spilleren selv ønsker en avtale med Liverpool, og RB Salzburg er åpne for å gjøre en avtale med Liverpool. De helrøde kjøpte Naby Keita fra RB Leipzig sommeren 2018. De to klubbene eies av samme selskap - Red Bull.

I februar benyttet RB Salzburg seg av en opsjon på å forlenge kontrakten med Minamino frem til 2021, men utkjøpsklausulen ble stående. Markedsverdien på spilleren er langt høyere etter prestasjonene i Champions League.

24-åringen har 41 mål på 129 ligakamper for RB Salzburg. Han kom til Østerrike for snart fem år siden.

Håper på en rask løsning

The Guardian rapporterer at klubber som Bayern München og Marseille også er ute etter spilleren, men det er Liverpool som er i førersetet.

Allerede har klubben kommet langt i forhandlingene med RB Salzburg, og håper på en avtale med klubb og spiller i løpet av de kommende dagene. Ifølge Guardian, vil den japanske landslagsspilleren tilbys en femårskontrakt på Anfield.

VG-journalist Joachim Baardsen, som følger RB Salzburg tett på grunn av Erling Braut Haaland, rapporterer nå at Freund bekrefter på en pressekonferanse at klubben er i forhandlinger med Liverpool om Takumi Minamino.

Dersom Liverpool sikrer seg Minamino, vil han kunne spille Champions League til våren, etter at UEFA endret den regelen foran forrige sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]