Helten fra Madrid kan bli Klopps joker i sitt første klubb-VM

Divock Origi kan få en sentral rolle når Liverpool spiller semifinale i klubb-VM i kveld.

18. des 2019 kl 10.25 Einar Kvande

Liverpool møter mexikanske Monterrey på Kahlifa International Stadium i kveld, der det skal kjempes om retten til å møte brasilianske Flamengo i finalen i klubb-VM på lørdag.

Anfield-klubben har aldri vunnet klubb-VM tidligere, og Divock Origi og hans lagkamerater satser derfor på å skrive et nytt kapittel i klubbens mektige historie denne uken.

Grundige forberedelser

– Det er selvsagt første gangen jeg deltar i klubb-VM, og slik er det for de fleste av oss. Dette er en vanskelig turnering å kvalifisere seg for, da du må vinne Champions League for å komme hit. Så det er noe å være stolt av. Nå skal vi spille semifinale, og forhåpentligvis tar vi oss til finalen. Vi er alle sultne på suksess, og det store målet er å vinne finalen, slår Origi fast til Liverpoolfc.com.

– Jeg har merket på treningene at vi alle er sultne etter å spille i finalen. Vi forbereder oss for å få et så godt resultat som mulig, legger han til.

Semifinalemotstander Monterrey er en ukjent motstander for Origi, men belgieren har likevel tro på avansement i kveld.

– Vi forbereder oss sammen med staben. De gir oss alltid mest mulig informasjon om lagene vi skal møte. Men det handler egentlig bare om å spille fotball, og ta med oss det Liverpool står for hit til denne turneringen, og gjøre det samme som tidligere. Det er da vi er på vårt beste.

– Vi forbereder oss slik vi gjør til vanlig. Vi har en utrolig stab, som vet hvordan vi skal håndtere motstanderen og gir oss best mulig informasjon. Det handler om å ta det til seg, og bruke det ute på banen. Dette er en stor kamp for begge lag. Jeg tror vi kan dra nytte av vår positive agressivitet. Vi har spilt i kamper som dette tidligere, selv om omstendighetene er litt annerledes. Det handler bare om å forberede seg godt både taktisk, fysisk og følelsesmessig, og så være klar til å kjempe.

Fokuserer på egne prestasjoner

Origi har selvsagt en god del av æren for at Liverpool nå får spille klubb-VM, da han scoret to ganger i den dramatiske opphentingen mot Barcelona på Anfield, i semifinalen i Champions League, og så gjorde han det viktige andremålet da Tottenham ble slått 2-0 i Champions League-finalen i Madrid.

– Jeg ser dette bare som enda en turnering hvor jeg kan nyte fotballspillet. Når jeg er i form vil resultatene komme av seg selv. Så jeg fokuserer ikke på utfallet av turneringen, men på hva jeg skal gjøre ute på banen. Jeg prøver bare å spille opp mot mitt beste, så blir utfallet forhåpentligvis positivt.

– Historiene rundt kampene får andre ta seg av. For meg handler det bare om å prestere. Det er slik jeg klarer å beholde fokus.

Monterrey - Liverpool spilles kl. 18:30 onsdag, og vises på VG+.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]