– Ingen vil håpe på Liverpool i trekningen

Andy Robertson mener de helrøde vil være laget de andre vil unngå.

12. des 2019 kl 07.59 Arild Skjæveland

Liverpool vant gruppe E, og kan møte Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Lyon eller Atalanta i åttenddelsfinalen av Champions League.

Hvem som blir motstander vil vi få vite på mandag, når neste runde trekkes i Nyon i Sveits.

Andy Robertson mener at alle vil håpe å unngå de helrøde i neste runde.

– Vi er et lag som har vært i finalen to ganger, og som har tapt én og vunnet én. Vi er respektert i denne turneringen. Kanskje var vi ikke så respektert første gang vi gikk til finalen, før etter kvartfinalen da vi dro til Porto og kjørte over dem. Da fikk vi ikke respekten vi fortjente, sier skotten i et intervju med Evening Standard.

– Nå vet vi at vi er respektert i Europa. Ingen vil håpe å trekke oss, men alle som er blant de siste 16 vil ha troen på sine egne sjanser.

Strålende i utslagsrundene

Liverpool har aldri tapt en åttendedels-, kvart- eller semifinale i Europa under Jürgen Klopp.

– Det er den tøffeste turneringen. Lagene du møter er strålende, og vi ha troen på seg selv. Alle har det, alle har selvtillit. Når du er blant de siste 16 så gjelder det.

– I fjor og året før var vi strålende i utslagsrundene, og vi har kontrollert kamper. Vi vet at nå som vi er regjerende mestere ønsker alle å slå oss, sier venstrebacken.

– Det er det vi må takle, og forhåpentligvis kan vi gjøre det bra – men det er ca 40 kamper mellom nå og åttendedelsfinalene, så vi får tenke på det når den tiden kommer.

Trekningen er mandag kl. 12.00 norsk tid. Vi kommer selvsagt til å følge den her på liverpool.no.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]