Alisson årets beste keeper:– Jeg føler meg ikke heldig, jeg føler meg velsignet

Alisson Becker ble historiens første vinner av Yashin-trofeet.

2. des 2019 kl 21.29 Arve Vassbotten

Under Ballon d'Or-gallaen i Frankrike mandag kveld, ble Alisson Becker historiens første vinner av Yashin trofeet, til minne om den legendariske keeperen Lev Yashin, som er den eneste keeper til å vinne Ballon d'Or.

Alisson er dermed kåret til årets beste keeper.

– Det er en stor ære å være her sammen med alle disse gode spillerne. De gode spissene her gjør alltid jobben min vanskelig med å stoppe dere, sa Alisson da han fikk prisen.

– Jeg ønsker å takke familien min, kona mi, som har støttet meg overalt jeg har dratt. Og jeg vil takke foreldrene mine som er i i Brasil, og som jeg tror ser på meg derfra. Og jegvil takke gud. Det er en stor ære han har gitt meg i 2019, med å vinne Champions League og vinne noen individuelle priser.

– Jeg føler meg ikke heldig, jeg føler meg velsignet og takknemlig. Jeg vil også takke lagkameratene mine, og alle i staben i Liverpool. Tusen takk, sa Alisson.

Liverpools keeper havnet også på 7. plass totalt i kåringen.

De andre kandidatene var:

Kepa Arrizabalaga, Chelsea

Ederson Moraes, Manchester City

Samir Handanović, Internazionale

Hugo Lloris, Tottenham Hotspur

Manuel Neuer, Bayern Munich

Jan Oblak, Atlético Madrid

André Onana, Ajax

Wojciech Szczęsny, Juventus

Marc-André ter Stegen, Barcelona

Har du innspill til journalisten?
[email protected]