– Jeg kunne ikke hatt mer respekt for det Salzburg gjorde her i kveld. For et lag!

Jürgen Klopp var mildt sagt imponert over Jesse Marsch sitt mannskap.

10. des 2019 kl 21.57 Arild Skjæveland

Liverpool slo RB Salzburg 2-0 på bortebane, og ble det første laget som holder nullen mot Jesse Marsch sitt lag denne sesongen.

Nå er Jürgen Klopp sitt lag videre i Champions League for tredje gang av tre mulige, og er seedet i mandagens trekning. Tyskeren tok seg god tid til å skryte av tirsdagens motstander.

– Jeg kunne ikke hatt mer respekt for det Salzburg gjorde her i kveld. For et lag, og for et forsøk! Det var virkelig en tøff kamp, men mitt lag var der, og jeg elsker det, sier han til BT Sport.

– De startet så direkte, og gjorde alle de små detaljene de har jobbet på. Det var mye smart. Mellom leddene, ligge i offside og gå ut av den situasjonen, løpe i bakrom på neste. Rommene de fant var veldig bra, men vi hadde åpenbart også sjanser - veldig store sjanser.

Kunne scoret seks-sju

I en fantastisk fotballkamp, der begge lag hadde sine sjanser, ble det med de to scoringene. Klopp mente det kunne blitt mange flere.

– De gjorde mye, men vi var klare for å forsvare oss. Det var en veldig intens kamp, og i andre omgang kunne de ikke holde oppe intensiteten fra førsteomgangen.

– Vi scoret to strålende mål, og i en kamp som denne er det utrolig at vi kunne ha scoret seks-sju ganger. Det er greit at vi ikke gjorde det - vi vant kampen, vi vant gruppen, alt er bra!

Mohamed Salah sto for kampens prestasjon, da han scoret på sin desidert vanskeligste sjanse i kampen. Med feil fot fra bortimot død vinkel.

– Vi måtte legge ned en skikkelig innsats, men da vi hadde ballen hadde vi roen og spilte oss gjennom til enorme sjanser vi ikke scoret på. Så scoret vi dette strålende målet, og «Mo» hadde den vanskeligste sjansen hele kvelden, og scorer det målet. Det er det en spiss må gjøre. Jeg aner ikke hvordan han gjorde det, men med kvalitetene han har så vet jeg ikke hvordan han misbrukte noen av de andre sjansene. Det er bare flott, en perfekt kveld.

– Det var så mange sensasjonelle prestasjoner. De viser igjen en slik innstilling, og det er bare flott. Det var vanskelig, men vi gjorde det, og det er det!

Mandag kl. 12.00 norsk tid er trekningen av åttendedelsfinalene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]