– Jeg tror vi ville vært et topp seks-lag i Premier League

Flamengo kan bli Liverpools motstander i finalen i VM for klubblag, hvis begge lag vinner sine semifinaler.

17. des 2019 kl 18.20 Kenneth Baraas

I dag, kl. 18:30, spiller Flamengo om muligheten til å møte Liverpool i finalen av VM for klubblag. Dog må både det brasilianske laget og de røde overkomme hvert sitt hinder i semifinalene.

Flamengo spiller mot Al-Hilal FC, mens Liverpool møter meksikanske Monterrey til dyst i morgen kveld.

Skal vi tro Flamengos brasilianske forsvarsspiller, Rodrigo Caio, vil det være stort for laget å møte Liverpool i en eventuell finale.

– Jeg ser nesten alle Premier League-kamper. Jeg ser ikke at jeg noen gang vil spille der, men jeg liker det veldig godt, sier Caio, i et intervju med The Guardian.

– Intensiteten, hvordan kampene er. Akkurat som den brasilianske ligaen, er det ikke en liga som kun har to lag. Det er seks eller syv som er sterke.

Et topp seks-lag i Premier League

Flamengos manager Jorge Jesus har tidligere sagt til brasiliansk presse, at Flamengo kunne blandet seg inn i topp seks i Premier League.

– I topp seks, ja. Det er vanskelig å si. Vi ville spilt der, med et annet klima, forskjellige baner.

– Hva om Liverpool kom hit (til Brasil). Hvordan ville det vært? Med banene, reisingen, alle kampene. Liverpool er like som oss når det gjelder å ikke hvile spillere.

– Det er vanskelig å si, men jeg tror vi ville vært det (i topp seks), sier Caio videre.

Stort å møte Liverpool

Caio drømmer om en eventuell finale mot de røde fra Liverpool.

– Åpenbart må vi komme oss gjennom semifinalen. Vi må ta kamp for kamp. Men det ville vært veldig stort.

– Vi kan komme til finalen mot Liverpool, de europeiske mesterne, og vi kan skrive vår egen historie, sier Caio.

Forrige gang Liverpool møtte Flamengo, tilbake i 1981, tapte de røde 3-0, da i Intercontinental Cup, også kalt VM for klubblag, der vinneren av Europacupen og Copa Libertadores møttes.

Spillere som Phil Thompson, Alan Hansen, Graeme Souness og Kenny Dalglish maktet ikke å stoppe brasilianerne, og i finalen kan lagene møtes igjen.

– Det er en unik mulighet, en som vi har ventet på i hele vår karriere. Det viktigste er at vi er klare for dette øyeblikket, ordentlig forberedt. Vi ønsker å skrive nok et kapittel i vår fantastiske historie i 2019. Dette er vårt år, avslutter Caio.

Flamengo - Al-Hilal spilles kl. 18:30, og vises på VG+.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]