Matip og Fabinho er ute til over nyttår - Lovren er helt skadefri

Jürgen Klopp har kommet med en oppdatering på skadefronten før tirsdagens kamp.

9. des 2019 kl 18.34 Arild Skjæveland

Fabinho sin ankelskade og Joel Matip sine kneproblemer gjør at vi ikke får se dem på banen igjen før i 2020. Det bekrefter Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com på vei til kampen mot RB Salzburg.

Manageren skal holde sin pressekonferanse kl. 19.30, men allerede nå har klubben kommet med siste nytt på skadefronten. På spørsmål om det var noe nytt med de to langtidsskadde, bekreftet han at de er ute til over nyttår og mister hele juleprogrammet.

– Egentlig ikke, men vi har ikke spurt. Det er ikke noe press fra min side. Det er klart at de ikke vil være tilbake før jul, eller i år, så hvorfor skal vi spørre hvert femte sekund om det er forbedring eller ikke?, sier han til klubbens offisielle nettsider.

– Jeg vet at alle som er involvert gjør alt det de kan. Det kommer til å skje at noen kommer til meg og sier «én uke for ham, to uker for ham, og da skal jeg fortelle dere om det».

Lovren og Wijnaldum er friske

Dejan Lovren måtte av banen tidlig i bortekampen mot Bournemouth, men trente i dag og er klar for å møte Erling Braut Haaland og RB Salzburg ifølge manageren. Det samme er Gini Wijnaldum, som ikke var med på Vitality Stadium.

– Gini og Dejan er helt friske. Vi har omtrent kunnet velge fritt utenom Adam. Adam er ikke tilbake på trening før på torsdag. Dersom vi måtte, kunne vi kanskje ha brukt ham, men vi ønsker ikke å legge press. Som jeg sa, er det en liten ting.

– Det ville kanskje vært en risk, men jeg vet ikke. Vi bestemte oss for å la ham være på Melwood, og så kan han trene med laget fra torsdag. Han hadde en skikkelig økt i dag, og vil ha en skikkelig økt i morgen. På torsdag kan han være med laget.

RB Salzburg - Liverpool spilles tirsdag kl. 18.55, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]