– Rodgers vet å utnytte at hans lag ikke spiller i Europa

Jamie Carragher snakker om tittelutfordrerne denne sesongen, Sadio Mané, hvem han mener er den beste verste spilleren i verden og Brendan Rodgers som manager.

6. des 2019 kl 09.08 Odd Sindre Tonning

På torsdag var Jamie Carragher gjest i The Totally Football Show podkasten i etterkant av Merseyside derbyet, en kamp det ble snakket mye om i episoden.

– Jeg ble sjokkert av laguttaket

Kampene mot Everton er en av de første kampene Liverpool-supportere merker seg ut når terminlisten blir offentliggjort, og den betyr mye for fansen. Derfor var det nok flere som fikk seg en overraskelse når laguttaket ble klart, og spillere som Roberto Firmino og Mohamed Salah ble plassert på benken.

– Jeg må innrømme at jeg ble sjokkert da jeg så laguttaket før kampen. Jeg forventet at de endringene skulle komme på lørdag mot Bournemouth, sier Carragher i podkasten.

Han poengterer at det var den samme fronttrioen som startet mot Barcelona da de ble slått 4-0 på Anfield, og det det kanskje ikke var så stor grunn til å være bekymret.

En spiller som startet kampen mot Everton, og som ble kåret til banens beste av Liverpool.no, var Sadio Mané. Det er en spiller Carragher ikke kan skryte nok av.

– Jeg mener Mané bør være med på årets lag i verden. Han er iallfall på mitt lag. Det sier mye om han at det er han som blir valgt til å spille denne kampen, og ikke Salah eller Firmino, etter at han bare hadde et par uker ferie i sommer, sier Carragher.

Også på Twitter har den tidligere Liverpool-stopperen uttrykt hva han mener om Mané. Der skriver han at senegaleseren er hans absolutte favorittspiller.

Men det var ikke bare Mané som imponerte for Liverpool. Divock Origi, som scoret to ganger, får også ros fra Liverpool-legenden.

– Hva skal man si om Origi? Han er sannsynligvis den beste verste spilleren i verden. Han scorer i de store kampene og er en legende på Anfield. Han er det man kan kalle en kult-helt, det er utrolig hvor mange mål han har scoret i store kamper, sier Carragher.

Leicester som tittelutfordrer

Etter seieren over Everton har Liverpool nok en gang skaffet seg en luke på åtte poeng ned til laget som slipper inn færrest mål i ligaen denne sesongen, Leicester. Carragher mener at det er flere ting som peker på at det er nettopp dette laget som kan true Liverpool i kampen om ligagullet.

– Det som bør bekymre Liverpool er at Brendan Rodgers vet å utnytte at hans lag ikke spiller i Europa. Det året han nesten vant Premier League var et år der Liverpool ikke var i Europa. Han hadde en treningsplan hvor man skulle feie motstanderen av banen fysisk sett med uthvilte bein, sier den tidligere stopperen.

KJENNER TITTELKAMPEN:
KJENNER TITTELKAMPEN:  Dette er ikke første gangen Brendan Rodgers er med i en tittelkamp mens hans lag ikke er med i de europeiske turneringene. Forrige gang var Carragher en del av hans lag.

I tillegg til dette peker han på at Leicester har flere spillere i stallen sin som allerede har skaffet seg verdifull erfaring i en tittelkamp etter å ha vunnet ligaen selv, noe Liverpool-spillerne ikke kan skryte av.

Men fordelen til Liverpool er at Manchester City, som ligger 11 poeng bak rødtrøyene på en tredjeplass, og Leicester City fortsatt har til gode å møte hverandre i ligaen denne sesongen.

– De skal fortsatt møte hverandre to ganger. Den kampen Liverpool går glipp av når de reiser til Qatar er den runden hvor Leicester møter Manchester City. Så uansett hva som skjer i den kampen vil det nærmest være et godt resultat for Liverpool.

– Han er den beste britiske manageren

Carragher spilte en sesong under Brendan Rodgers før han la fotballskoene sine på hylla, og forteller hvordan det var å ha nord-iren som manager.

– Brendan Rodgers elsker å være en trener, og han kommer til å være det til han er 60-70 år. Jeg tror ikke personer som Frank Lampard og Steven Gerrard kommer til å være managere så lenge, kanskje 10-15 år, men ikke så lenge som Rodgers.

– Rodgers er den beste britiske manageren. Man kan selvfølgelig argumentere med at det ikke er den største konkurransen om den tittelen, men han er en god manager, sier Carragher.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]