– Vi er ute av tittelkampen, og må kjempe om topp fire

Manchester Citys midtbanespiller mener løpet er kjørt.

12. des 2019 kl 09.12 Arild Skjæveland

Ilkay Gundogan la ikke noe mellom da han fikk spørsmål om Manchester Citys sjanser til å vinne en tredje strake ligatittel.

Den tyske landslagsspilleren snakket etter at City hadde slått Dinamo Zagreb i den kroatiske hovedstaden. De lyseblå er 14 poeng bak Liverpool, med 22 kamper igjen.

– Vi er et stykke unna vårt beste, om vi skal være ærlige. Det har vært en vanskelig sesong for oss så langt, sier Gundogan i et intervju med BT Sport.

– Det er allerede en for stor luke i Premier League mellom oss og Liverpool, sier 29-åringen.

– Ingen sier at dersom du ikke har suksess i Premier League, så kan du ikke ha suksess i Champions League. I Champions League er det fortsatt alle sjanser.

– Det er kjørt

Den tidligere Jürgen Klopp-eleven sier at løpet nå er kjørt, og at laget må ha nye målsetninger for sesongen.

– Vi kan ikke nekte for at kampen om ligatittelen allerede er over for oss, sier han i intervjuet.

Han mener at det nå må handle om å klare topp fire.

– Vi må kjempe for å kvalifisere oss for Champions League igjen neste sesong. Det er skuffende. At det allerede er en så stor luke så tidlig i sesongen er ikke noe vi er vant med.

– Jeg føler ikke at dynamikken i gruppen har blitt dårligere enn det var før. Jeg mener det er ganske likt. Kanskje det også er et problem, at ting er for likt. Kanskje det trengs en endring. Jeg vet ikke, men bare tenker det. Dersom du ikke kjenner frustrasjon, sinne og skuffelse, så spør jeg meg selv noen ganger om hva det er verdt å ha suksess. Hva er det verdt å være lykkelig? Vi trenger disse følelsene, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]