– Vi har hatt våre skadeproblemer som alle andre

Det er ett spørsmål Jordan Henderson ikke forstår seg på.

17. des 2019 kl 08.41 Arild Skjæveland

«Hvordan ville Liverpool håndtert å få skader på noen av nøkkelspillerne sine?» er et spørsmål man ofte kan høre fra eksperter på TV og podcaster. Det blir også stilt av supporterne til noen av klubbens rivaler, og hinter om at Liverpool har vært heldig på skadefronten denne sesongen.

Jordan Henderson er en av dem som ikke forstår seg på akkurat det spørsmålet.

– En ting jeg stadig hører er om hvordan vi ville klart oss dersom vi fikk noen skader. Det er et spørsmål jeg ikke klarer å forstå, for som alle andre lag har vi hatt våre skadeproblemer allerede, sier kapteinen til Liverpool Echo.

– Nøkkelen for oss, er at når en av oss må stå over av en eller annen grunn, så har den som har kommet inn gjort at savnet ikke har vært så stort, uansett hvem som har vært ute, sier han.

– Spillerne må få skryt for å ha den riktige innstillingen, og manageren for å bruke hele troppen. Det har gjort at vi har fått noen flotte resultater de siste ukene.

Skryter av støtteapparatet

Liverpool er inne i en vanvittig tøff periode, med et kampprogram som ser tettere ut enn noen gang. Kaptein Henderson tar seg tid til å skryte av de i støtteapparatet som gjør det mulig for spillerne med så mange kamper.

– Vi må også skryte av støtteapparatet som står bak. Fysioterapeutene, massørene, det medisinske apparatet og alle andre som har sin rolle med å forberede oss, sier han.

– Jobben de gjør er alltid viktig, men på dette stadiet i sesongen når kampene kommer så tett, når det er uunngåelig at vi har belastning og smerte, så er de uvurderlige. Mange av oss blir spurt om hva vi synes om kampprogrammet som spillere, og kravene det setter til oss, og ja, det er tøft. Veldig tøft.

– Vi er heldig på Melwood som har de beste folkene rundt oss for å holde oss i best mulig form før, under og etter kampene, sier 29-åringen.

Aston Villa - Liverpool spilles kl. 20:45 i kveld, og vises på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]