– Vi kontrollerte kampen, så scoret de to heldige mål

Pedro Chirivella var stolt over prestasjonene til sine lagkamerater på Villa Park, selv om Aston Villa ble noen nummer for store for Liverpools unggutter.

17. des 2019 kl 23.22 Odd Sindre Tonning

Det startet svært bra for det som er tidenes yngste Liverpool-lag, da de tidlig yppet seg mot Aston Villa. Men dessverre var det rutinen som seiret til slutt, da vertene vant knusende 5-0 på Villa Park.

– Vi kan være stolte

Men resultatet speiler nok ikke prestasjonene på banen, for spillere som Harvey Elliott og Ki-Jana Hoever gjorde livet tidvis vanskelig for Aston Villa. Og kaptein Pedro Chirivella søkte alltid ball og var modig med sin ballbehandling. Kapteinen var fornøyd med måten hans lagkamerater fremstod på, på Villa Park.

– Vi startet veldig bra. Vi kontrollerte kampen og hadde et par sjanser til å score, men så scorer de to heldige mål. Men vi fortsatte å spille vår fotball hele veien inn, og jeg tror vi har gjort fansen stolte i kveld, sa Chirivella like etter kampen.

Chirivella var den spilleren med mest rutine som Liverpool-spiller blant spillerne i troppen foran denne kampen, med sine syv kamper for klubben. Det sier mye om hvor reservepreget dette laget var, men de gjorde seg på ingen måte bort, og Villa-målvakt Ørjan Håskjold Nyland måtte flere ganger ut i aksjon med feberredninger under tirsdagens kamp.

– Jeg mener vi var det beste laget i kampen, helt til vi slapp inn målene. Da var det vanskelig å få rytmen tilbake, men jeg mener vi gjorde det veldig bra. Vi kan ikke annet enn å være stolte over det vi gjorde, sier Chirivella.

UNGT LAG:
UNGT LAG:  Liverpools lag hadde en gjennomsnittsalder på 19 år og 186 dager, en ny rekord for klubben. Pedro Chirivella fikk æren av å lede laget som kaptein i sin åttende kamp for Liverpool.

Ung kaptein

Fraværet av førstelagsspillere gjorde også at kampens kaptein ble nettopp Chirivella, som har vært i klubben siden 2013. I en alder av 22 år er han en av de yngste spillerne til å bære et kapteinsbind for Liverpool.

– Jeg er veldig stolt over å få være kaptein for dette laget. Det er selvsagt noen andre omstendigheter som ligger til grunn for at jeg er kaptein, men jeg er likevel stolt. Det er et øyeblikk jeg alltid kommer til å huske.

Og selv om Liverpool lå under 4-0 til pause, et resultat Aston Villa pyntet på like før slutt til 5-0, så stod fansen i ryggen til de unge spillerne gjennom samtlige minutter. Kveldens kaptein takker de tilreisende for deres støtte.

– Vi taper 5-0, men de fortsetter å synge våre navn og stå på. Vi visste at dersom vi gjorde vårt beste, så kom de til å være med oss, og vi må bare takke dem for det, sa Chirivella.

Allerede i morgen klokken 18.30 spiller Liverpool en ny kamp. Da står Monterrey på motsatt banehalvdel i VM for klubblags semifinale, en kamp som vises på VG+.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]