Bekymrer seg ikke over forsvaret

Når Liverpool skal møte Bayern München på tirsdag vil de måtte rotere på backrekken. Dette bekymrer likevel ikke Alisson Becker.

17. feb 2019 kl 20.47 Odd Sindre Tonning

Tidligere denne uken snakket Liverpool.no med Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sundet, som fortalte om et Bayern lag som sliter defensivt, der keeper og midtstoppere ikke har levd opp til forventningene denne sesongen.

– Et godt forsvar

Da er kommentarene Alisson Becker kommer med til Liverpoolfc.com før kampen av en helt annen karakter.

– Vi vet at de er et veldig godt og sterkt lag. Jürgen Klopp vet mer om dem enn noen andre. Der har store kvaliteter, og et godt forsvar.

Alisson ser også frem mot å møte Manuel Neuer, en mann som også får kritikk fra Sundet.

– Neuer er en stor målestokk for meg. Når vi trakk Bayern i Champions League var jeg fornøyd med å vite at jeg skulle opp mot ham, sier Becker.

Sundet var kritisk til Neuer etter at den tyske landslagsmålvakten kom tilbake fra et langvarig skadeopphold.

– Neuer har slitt med skade de siste sesongene, og årets sesong er også det dårligste han har gjort noen gang. Han har vært forferdelig, sa Sundet.

Optimistisk med tanke på forsvaret

Liverpool kan måtte eksperimentere i backrekken mot Bayern da Virgil van Dijk er ute med suspensjon, mens Joe Gomez vil miste kampen på grunn av skade, og det er sterk tvil rundt om Dejan Lovren vil rekke kampen, også han på grunn av skade. Dermed kan Joel Matip være den eneste rene midtstopperen Liverpool har tilgjengelig. Alisson har likevel troen på at Liverpool skal klare seg.

– Alle forsvarerne har spilt, så når en kommer inn og en går ut føles det ikke som et tap, ettersom vi alle er vant med hverandre.

– At alle i backlinja kan kommunisere med hverandre og kjenner hverandre godt er essensielt for et hvert lag. Når du har funnet ut av det, så har du det, og vi virker selvsikre der.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]