– De innehar enorm kvalitet

Det er over tre år siden Jürgen Klopp forlot Bundesligaen, men han kjenner fortsatt godt til Bayern München-laget.

17. feb 2019 kl 15.55 Odd Sindre Tonning

29 ganger har Liverpools manager ledet et lag mot Bayern München. Ni ganger har han vunnet, mens Bayern trakk det lengste strået 16 ganger, åtte ganger når Klopp var Mainz-sjef, åtte ganger som Dortmund-sjef. De ni seirene han sikret seg mot storklubben var som sjef for Dortmund.

Kjenner dem godt

Det er med andre ord ikke mange personer i Liverpool som kjenner bedre til Bayern, iallfall ikke som har så mye mer historie med Bayern, enn Klopp. Han er selv sikker på at han også kjenner veldig godt til tirsdagens motstander.

– Over årene har jeg sett veldig mange Bayern kamper. Denne sesongen har jeg ikke sett like mange. Du ser alltid resultatene og målene, men fulle kamper er annerledes. Men jeg har sett dem fem eller seks ganger, og nå har vi i tillegg enda mer detaljert analyse, og Bayern innehar enorm kvalitet, sier Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com.

Han påpeker også at samtidig som Bayern fremdeles har mange av de samme stjernene nå som da han selv var i Bundesligaen, så har de også fått inn noen nye spillere.

– De spillerne de hadde da er der ennå, med noen fine nye ansikt også mellom annet Goretzka, Gnabry og Coman. De har andre roller i laget, men de er alle der og det er bare et veldig godt fotballag.

– Vil bli en fantastisk atmosfære

For øyeblikket befinner Bayern München seg på andreplass i Bundesligaen, to poeng bak Dortmund som har spilt en kamp mindre enn tittel-rivalen. Det har blitt sagt at Bayern er mye svakere enn tidligere sesonger, men Klopp mener at de fortsatt innehar mye kvalitet. Han tviler også på at tittelkampen er over, og tror Bayern kan snike seg forbi Dortmund i avslutningen.

– De (Bayern) hadde en formsvikt, mens Dortmund spilte fantastisk fotball, så det er derfor den lille luken har oppstått. Men de skal fortsatt møtes i München, så luken er ingenting å snakke om. Å bli mester for syvende gang på rad er fortsatt mulig, og det sier alt om deres kvalitet.

I likhet med mange andre ser han også frem til å oppleve Anfield-atmosfæren under en Champions League kamp igjen.

– Det vil være en fantastisk atmosfære på Anfield. Jeg vet det, og vi må gjøre litt for å skape den helt spesielle atmosfæren gjennom vårt spill, og vi skal være så godt forberedte som vi kan til kampen. La oss spille fotball, det vil bli veldig bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]