– Det er liten tvil om at allsidigheten hjelper meg

Fabinho mener han nå har tilpasset seg farten og intensiteten i Premier League.

2. feb 2019 kl 18.23 Arve Vassbotten


Fabinho hadde en vanskelig start på oppholdet i Liverpool etter overgangen fra Monaco for 39,3 millioner pund i sommer. Men de siste månedene har det begynt å svinge av brasilianeren, som også har vist at han kan brukes i flere posisjoner.

Nå som Joe Gomez muligens må legge seg under kniven igjen, og med Dejan Lovren som har fått en ny hamstringskade er Fabinho backup i midtforsvaret dersom Virgil van Dijk eller Joël Matip ikke kan spille framover.

Må bedre posisjoneringen

Fabinho spilte midtstopper i FA-cupen mot Wolves og i Premier League mot Brighton. Han har ingen problemer med å gjøre det igjen.

SENTRAL:
SENTRAL:  Fabinho har begynt å bli en veldig viktig spiller for Liverpool, og viser også at han kan spille i flere posisjoner.

– Det er liten tvil om at allsidigheten hjelper meg. Jeg har ikke spilt så mye som midtstopper, men føler jeg gjorde det bra når jeg spilte i de kampene.

– De andre spillerne ga meg rettledning og hjalp meg med posisjoneringen, og det begynner å bli lettere.

– Det er noen ting jeg føler at jeg trenger å forbedre som posisjonering og også fokuset i den rollen, men generelt føler jeg at de to kampene var bra for meg, sier han i kampprogrammet til Liverpool.

Fabinho er også blant temaene i denne ukens The Kopite Podcasten.

Bedre selvtillit

I intervjuet kommer han også innom starten på Liverpool-karrieren, og hvordan han har forbedret seg siden da.

– Starten av sesongen var ikke enkel, men jeg visste jeg måtte være tålmodig og jobbe hardt på trening for å få muligheten.

– Jeg synes jeg har forbedret meg, selvtilliten har økt og jeg har spilt enda bedre.

– Det er fortsatt noen ting jeg kan forbedre. Akkurat nå føler jeg at jeg har tilpasset meg farten, intensiteten og den fysiske farten i Premier League. Jeg føler at jeg har funnet meg til rette i laget, og jeg vil fortsette å forbedre meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]