Tre spillere måtte kaste inn håndkleet etter søndagens trening

Det ble en vrien kveld mot et godt hjemmelag i hovedstaden etter ferske skader på laget.

5. feb 2019 kl 00.10 Marius Rabben

– Tøff kamp. To mål, stort ballinnehav, vanskelig lag å spille mot, en vanskelig kamp.

Slik begynner Jürgen Klopp oppsummeringen av mandagens skuffende 1–1-resultat mot West Ham, der Sadio Mané sendte Liverpool i ledelsen for andre kamp på rad, før det aldri kom en god nok respons på utlikningen som fulgte.

Manageren forteller at det måtte gjøres «mange» endringer etter den siste treningsøkta før kampen, der Jordan Henderson måtte kaste inn håndkleet med en skade. Georginio Wijnaldum var heller ikke i kamptroppen på London Stadium grunnet et sårt kne. Begge var tiltenkt en startplass, hinter manageren til overfor LFCTV.

– Det så man tydelig, spesielt på dødballer, slik vi slapp inn mål, påpeker tyskeren i intervjuet med Sky Sports like etter kampen.

– Vi visste om den varianten, der de hadde en liten blokkering av den første spilleren. Men så måtte vi ha tre andre spillere inn på laget, og det er situasjonen, men sånne ting kan skje. Men man må bare fortsette.

Mener dommeren kompenserte

I forkant var det Liverpool som tok ledelsen, slik som mot Leicester i forrige kamp. Igjen var det Sadio Mané som fant veien til nettmaskene. Her hadde man riktignok marginene på sin side da James Milner, med det målgivende innlegget, ikke ble avvinket for en klar offside.

Klopp, som oppgitt og tydelig konfronterte Kevin Friend og dommerteamet i sekundene etter kampslutt, mener avgjørelsen påvirket dømmingen i etterkant.

FRUSTRERT:
FRUSTRERT:  Jürgen Klopp la ikke skjul på at han var misfornøyd med Kevin Friend etter kampslutt, og avslører at det spesielt dreide seg om tvilsomme 50/50-situasjoner.

– Målet vårt var offside. Det er jeg ganske sikker på at dommeren visste, for i 2. omgang ... i 50/50-situasjoner, eller i 60/40-situasjoner, ble det alltid frispark til det andre laget, så det var litt tøft og gjorde ting vanskelig, men til syvende og sist er ikke dette en kamp man vinner stort, åpenbart. Så dersom vi kunne ha avgjort det i siste sekund, ville det vært briljant, men det gjorde vi ikke.

– Da ble det ett poeng. Jeg synes det er et fair poeng, konkluderer Liverpool-manageren.

– Er det et bra poeng?

– Det får vi se senere. Men det er som det er. Artiklene om kampen er vel allerede skrevet, uten alt det jeg sier, svarer Klopp, som hinter til det beryktede «presset» på laget i gullkampen.

– Må håndtere det

– Vi må vise at vi kan håndtere det. Du kan sikkert spørre om presset og ting som det, men vi klarte bare ikke å kose oss i kampen, for å være ærlig. Men det var tøft: Det måtte gjøres noen forandringer, motstanderen er bra, med trussel på kontringer og dødballer, og du kunne se at vi slet mest med dødballene, sier Klopp med et snev av latter.

Han trekker spesielt frem den gode muligheten til Declan Rice, som headet like utenfor krysset i 1. omgang.

– Bortsett fra det forsvarte vi oss rimelig bra. Det gikk litt opp og ned, så var vi oppe igjen. Vi kunne ha scoret i noen situasjoner, vi var bra på kantene, men vi klarte aldri å finne den ledige spilleren, dessverre. Det ble til slutt avgjørende, men vi tar med oss dette poenget og ser fremover.

I kampens siste angrep kunne innbytter Divock Origi igjen blitt den store overtidshelten, som i Merseyside-derbyet. Men denne gangen stemte ikke avslutningen.

– Det var et bra angrep, som vi burde ha hatt oftere. Men, til slutt, slik er livet. Han kom i den situasjonen, han scoret en ganske avgjørende en mot Everton, og det kunne vært briljant her også, men dette er et rettferdig poeng, for West Ham fortjener poenget sitt. Så, «all good».

Tettere i toppen

Resultatet betyr dermed at Manchester City ligger tre poeng bak. De har muligheten til å innta førsteplassen med seier over Everton på Goodison Park onsdag kveld, før Liverpool tar imot Bournemouth lørdag. City avslutter deretter runde 26 hjemme mot Chelsea.

Og Tottenham ligger for øyeblikket bare to poeng bak Pep Guardiolas mannskap.

– For øyeblikket ser det ut som et race mellom tre lag, og om noen uker kan det være mellom fire lag. Nei, vi må bare vinne våre egne kamper. Slik er det. Det klarte vi ikke i kveld. En ny mulighet kommer på lørdag, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]