Fikk tre og et halvt år for overfallet på Sean Cox

Roma-fan Simone Mastrelli er blitt dømt til fengselsstraff etter at han sa seg skyldig i overfallet på Sean Cox utenfor Anfield i april 2018.

28. feb 2019 kl 16.30 Einar Kvande

Mastrelli sa seg skyldig i tiltalen om overfall på Mr Cox i Preston Crown Court torsdag morgen. 30-åringen sa seg ikke skyldig i en annen voldstiltale fra samme dag, 24. april i fjor. Det endte med at han ble dømt til tre og et halvt år i fengsel, melder Sky Sports.

– Det finnes ingen tvil om at han gikk til stadion som en del av en gruppe som hadde til hensikt å angripe Liverpool-supportere, og ved å gjøre det ødela han livet til en uskyldig mann og hans familie, konkluderte dommer Mark Brown.

– Uansett hvordan du ser på dette, så var det en forferdelig voldshandling. Konsekvensene for Mr Cox og hans familie har vært svært alvorlige, la han til.

Behandles på rehabiliteringssenter

Sean Cox ble påført alvorlige hodeskader i overfallet, og behandles fortsatt på National Rehabilitation Hospital i Dun Laoghaire i Irland.

Cox tilbrakte fire og en halv uke ved Walton Centre i Liverpool, en avdeling som har spesialisert seg på hjerneskader, etter angrepet. Deretter ble han overført til en annen spesialavdeling ved Beaumont Hospital i Dublin.

Angrepet fant sted bak The Kop foran Liverpools Champions League-semifinale mot Roma på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]