Sami Hyypiä:Tror Liverpool kan gå ett steg lenger i år

Sami Hyypiä var med på å løfte Champions League-troféet i 2005, og har troen på at klubben kan gå hele veien i år, selv om de også kjemper om Premier League-troéet.

14. feb 2019 kl 23.02 Odd Sindre Tonning

Finnen som endte på 318 Premier League kamper før han forlot Liverpool for ti år siden følger fortsatt klubben tett. I et intervju med Liverpool Echoforteller han at han tror Liverpool kan gå hele veien denne sesongen, både i Premier League og i Champions League.

Sterkere stall

– Vi kom til finalen i Champions League forrige sesong, og innstillingen til laget vil være å gå ett steg lenger i år. Vi fikk noen gode tilskudd til stallen forrige sommer og laget ser enda sterkere ut nå. Det er ingen grunn for at vi ikke kan gå hele veien denne gangen, sier Hyypiä.

Finnen har erfaring fra å løfte Champions League troféet, og omtaler øyeblikket da Liverpool vant finalen i 2005 som en drøm som gikk i oppfyllelse. Den sesongen kjempet Liverpool om å komme blant topp fire i Premier League, mens de i år er med i kampen om klubbens første ligatittel på 29 år. Han tror likevel ikke at det å kjempe på to fronter kommer til å være et stort problem for Merseyside-klubben.

– Bare fordi Liverpool gjør det så bra i Premier League betyr ikke det at Champions League blir noe mindre viktig. Det kommer til å bli vanskelig, men det er mulig. Du ønsker å kjempe om begge trofeene så lenge som mulig. Jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke skal gå hen og vinne tittelen.

Det er ingen grunn for at vi ikke kan gå hele veien denne gangen.Sami Hyypiä

Kontringene blir viktige

Etter at han forlot Liverpool tok Hyypiä turen til Bundesligaen, og Bayer Leverkusen hvor han endte sin karriere som fotballspiller før han tok over som manager for den samme klubben. Han har siden den gang fulgt med på den tyske ligaen, og kjenner godt til Bayern München sine styrker og svakheter, og tror kontringer kan bli avgjørende over de to kampene.

– Bayern har ikke gjort det så bra i deres hjemlige liga denne sesongen, men de er fortsatt farlige. Jeg kjenner Bayern ganske godt, og jeg tror deres svakhet ligger i å forsvare kontringer. Vi er ikke så aller verst på kontringer, og jeg kan se oss score flere mål mot Bayern på denne måten over de to kampene.

Men til tross for at han selv er optimist, så advarer han spillerne mot å ta for lett på tirsdagens motstander.

– Vi har ikke råd til å undervurdere dem. Vi må være vasse fra avspark i den første kampen. Ideelt sett ønsker du å ta med deg en ledelse til München, og vi må gi alt i begge disse kampene dersom vi skal avansere.

I den første kampen må Liverpool klare seg uten Virgil van Dijk, som siden rekordovergangen fra Southampton har vært en nøkkelspiller hos Jürgen Klopp, på grunn av suspensjon. Den tidligere Liverpool-stopperen er likevel ikke alt for bekymret over nederlenderens fravær.

– Virgil vil bli savnet, men jeg er ikke for bekymret. Det skaper en mulighet for noen andre til å steppe inn og ta mer ansvar. Der er andre spillere som kan ta hans plass, sier Hyypiä.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]