Har scoret fem mål på seks kamper

Liverpool-spiller imponerer stort på utlån i Belgia.

25. feb 2019 kl 16.36 Einar Kvande

Taiwo Awoniyi lykkes ikke på utlån hos belgiske KAA Gent før jul, hvor han bare gjorde tre mål på 22 kamper. Låneavtalen ble derfor kansellert i januar, og angriperen gikk direkte over i et nytt utlån ut sesongen hos Royal Excel Mouscron hvor han spilte forrige sesong. Der har nigerianeren virkelig fått fart på sakene, og har notert seg for fem mål og to målgivende pasninger på sine seks første kamper for klubben. Royal Excel Mouscron har vunnet samtlige seks kamper som 20-åringen har vært involvert i.

Lagkamerat Mergrim Vojvoda er mektig imponert over Awoniyi.

– Han bør få livstidskontrakt med Mouscron. Klubben burde tilby han en kontrakt på 20 år, utbasunerer forsvarsspilleren til L'Avenir.

– Han er en utmerket spiller med flotte kvaliteter. Jeg tror han ikke lykkes i KAA Gent fordi han fikk en rolle der han hele tiden måtte være i straffefeltet. Taiwo er en angriper som liker å bruke farten sin, og som jager ball overalt, legger landslagsspilleren fra Kosovo til.

Awoniyi scoret vinnermålet i det 52. minutt av Mouscrons kamp mot Lokeren i helgen.

Spissen signerte en ny langtidskontrakt med Liverpool den 17. juli 2018. Han har tidligere vært på utån hos NEC Nijmegen og FSV Frankfurt, fordi Anfield-klubben ikke har klart å få arbeidstillatelse i England for afrikaneren.

Ejaria kom også på scoringslisten

Nigerianeren var ikke den eneste utlånte Liverpool-spilleren som kom på scoringslisten i helgen. Ovie Ejaria gjorde kampens første mål da Reading spilte uavgjort 1-1 mot Rotherham United i The Championship.

Nathaniel Clyne spilte hele kampen da Bournemouth spilte 1-1 hjemme mot Wolverhampton Wanderers i Premier League.

Herbie Kane var i aksjon for Doncaster Rovers mot Scunthorpe United i League One, i en kamp som også endte 1-1.

Marko Grujic var med på å et knepent tap for Hertha Berlin i kampen mot Bayern München på Allianz Arena, hvor Javi Martinez ble matchvinner for vertene.

Akademispissen Liam Millar fikk spille de siste åtte minuttene da Kilmarnock tapte 1-0 for Livingston i den skotske toppdivisjonen. I samme divisjon noterte Ryan Kent seg for en målgivende pasning til åpningsmålet da Rangers vant hele 5-0 over Hamilton Academical.

Keeper Kamil Grabara voktet buret da AGF Aarhus tapte 2-1 på hjemmebane for FC Midtjylland i den danske toppserien, mens Allan Rodrigues de Souza entret banen etter 77 minutter da Fluminense vant 2-0 over Bangu i Brasil.

Loris Karius og Harry Wilson skal i aksjon for henholdsvis Besiktas og Derby County i kveld.