– Jeg ønsker ikke at noen andre skal oppleve dette

13 måneder på sidelinjen har satt sitt preg på Rhian Brewster.

6. feb 2019 kl 13.21 Einar Kvande

Rhian Brewster fikk en leddbåndskade høyt oppe i ankelen da han landet forkjært etter at han var oppe og headet i U23-kampen mot Manchester City den 12. januar i fjor. Han måtte gjennom operasjoner både i ankel og kne som følge av skaden, og han har senere vært under kniven også en gang til. Nå løper den unge angriperen utendørs igjen.

– Det har vært en frustrerende tid. Jeg har vært ute lenge, og jeg ønsker ikke at noen andre skal oppleve dette, uttaler London-gutten til Press Association.

– Det skjedde, og nå er jeg endelig skadefri igjen og kan gjøre det jeg elsker. Jeg skal presse meg for å komme tilbake på laget, sier han.

Femårskontrakt

Liverpool valgte å gi 18-åringen en femårskontrakt, selv om han hadde fått en alvorlig skade. Det setter Brewster stor pris på.

– Det er godt å vite at manageren virkelig ønsker å ha meg her, og at jeg inngår i hans planer for fremtiden. Spesielt siden det er en manager som ham, sier spissen om Jürgen Klopp.

– De kunne lett ha latt meg bli på akademiet og gjøre rehabiliteringen der, men de ønsket at jeg skulle gjøre rehabiliteringen med førstelaget. Jeg kan ikke få takket dem nok for det.

– Mens jeg har vært skadet, har manageren vært der for meg fra begynnelse til slutt, og det er utrolig å vite at han fortsatt vil ha meg i troppen, selv om jeg har vært så lenge ute. Det gir meg et stort løft.

– Hver gang jeg møter ham, gir han meg en stor klem. De andre spillerne spør meg hvordan det går hele tiden, og hvor lenge det vil være før jeg er tilbake. Jeg gleder meg til å komme i full trening igjen. Forhåpentligvis kan jeg debutere for førstelaget denne sesongen, eller neste.

Jobber hardt

Tenåringen tenker ikke på sin langtidskontrakt med Anfield-klubben som noen trøst.

– Jeg finner ingen trøst i den egentlig, for jeg liker ikke å være i komfortsonen. Jeg liker å jobbe hardt for å nå mine mål, så det eneste jeg har fokusert på er skaden og å komme tilbake i form. Jeg har jobbet hardt. Det er det eneste jeg har gjort.

– Jeg ønsker å bevise for alle at manageren har stått last og brast ved min side av en grunn. Jeg ønsker å bevise for alle at jeg er god nok til å spille for førstelaget.

– Når jeg er tilbake, håper jeg å spille meg inn på laget. Jeg kommer ikke til å gi meg. Jeg skal presse meg selv videre. Jeg må stå på, og forhåpentligvis blir jeg her lenger enn de fem årene jeg har kontrakt for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]