– Jeg tror alle lagene kommer til å avgi flere poeng

Pep Guardiola har snakket etter at laget hans klatret til topps på tabellen.

6. feb 2019 kl 23.28 Arild Skjæveland

Manchester City vant bortekampen mot Everton 2-0, og er med det på topp av Premier League, med én kamp mer spilt enn Liverpool.

De helrøde kommer ajour med antall kamper når de møter Manchester United på Old Trafford 24. februar – samme dag som City spiller ligacupfinale mot Chelsea.

– Vi leder nå, men med 12 kamper igjen. Det er mange kamper. Jeg tror at vi kommer til å avgi poeng, men forhåpentligvis færre enn de andre lagene, sa Pep Guardiola til pressen etter kampen.

– Jeg tror ikke noen av lagene kommer til å vinne alle 12 kampene. Realiteten er at vi kunne ha vært 10 poeng bak for en måned siden, og for seks-sju dager siden kunne vi ha vært sju bak. Nå er vi på topp av tabellen, og hva er lærdommen? Aldri gi opp.

Tøff februar

Manchester City har kommet godt i gang i februar, med seire over Arsenal og Everton. Nå venter hjemmekamp mot Chelsea på søndag, FA cupens femte runde borte mot Newport County lørdagen etter, før det er bortekamp mot Schalke 04 20. februar.

Deretter er det ligacupfinale 24. februar, og hjemmemøte med West Ham 27. februar.

I samme periode skal Liverpool spille hjemme mot Bournemouth på lørdag, ha en 10 dagers pause, møte Bayern München hjemme 19. februar, Manchester United borte 24. februar, og Watford på hjemmebane 27. februar.

Tottenham er for alvor med igjen i tittelkampen etter resultatene den siste uken. De spiller hjemme mot Leicester på søndag, hjemme mot Borussia Dortmund neste onsdag, borte mot Burnley 23. februar, og borte mot Chelsea 27. februar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]