- Kampen mot Manchester United er ikke avgjørende

Jürgen Klopp vet at en av verdens største kamper spilles på Old Trafford på søndag, men synes det er feil å si at det er den viktigste kampen i jakten på ligagull.

23. feb 2019 kl 00.18 Torbjørn Flatin

- Hvis vi skulle se på dette som mange folk ser på det, det at dette er DEN kampen, da vil det legge for mye press på alle involverte, uttaler Jürgen Klopp til Liverpool før gigantmøtet i Manchester.

- Du kan ikke se på det på den måten. Hvis vi taper kampen, og jeg tenker ikke på å tape kampen, da vil vi fortsatt ha samme antall poeng som Man City og med Tottenham trolig bare to poeng bak. Det er det verste som kan skje. Jeg kan ikke hele tiden tenke på konsekvensene av et resultat. Hvis vi vinner, hva vil det bety?


Avslutningen starter nå

- Du må alltid slå tilbake under forskjellige tidspunkt i sesongen, fortsetter Klopp. – Det være seg fra en uavgjort, en seier hvor du ikke har vært overbevisende, eller når du taper, du må slå tilbake.


- Vi har nå en mulighet til å gjøre en fremragende avslutning på sesongen, hvor avslutningen starter med en av de vanskeligste kampene.

- Uansett i hvilken situasjon du spiller mot Manchester United, selv om du skulle være 20 poeng foran dem, er det ingen garanti for seier siden det er Man United og de vil alltid være en grunn til at de spesielt ønsker å slå oss.


Resultatet er alt

- Ja, du må være hundre prosent klar for å ha en sjanse når du reiser dit. Hvis vi er hundre prosent klare da har vi en sjanse, det er alt du behøver.

- Det er den gode nyheten, at vi er så sterke at du må også respektere oss.

- I fjor tapte vi 2-1 etter to briljante mål fra Rashford. Det var en kamp som vi kunne ha klart uavgjort i, men alt dreide seg om resultatet, fortsetter Liverpools manager. Under Klopp har Liverpool tapt en og spilte to uavgjorte kamper på Old Trafford.

Er i god form

Til tross for at Klopp prøver å dempe noe av betydning av kampen på søndag, greier han det ikke helt.

- Vi er i bra form. For å være ærlig mener jeg vi er i virkelig god form, men vi har hatt sterk motstand i et par av de siste kampene.

- Vi hadde noen små problemer med et par uavgjorte kamper, men ligaen blir aldri avgjort så lenge før slutt. Vi må være klare for alt, nå stor vi foran en virkelig stor kamp, vi er klar over det.

- Du tror dette bare er en stor kamp for Manchester United? Du vil bli fortalt noe annet hvis du går inn i vår garderobe.

- Manchester United mot Liverpool er en av de største kampene i fotballverdenen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]