Kan runde 50 mål mot Watford

Mohamed Salah har gjort seks mål på tre kamper mot de gule og røde.

26. feb 2019 kl 23.14 Einar Kvande

Mohamed Salah kan slette Fernando Torres sin klubbrekord for kjappest til 50 ligamål for Liverpool. Torres nådde 50 ligamål på 72 kamper. Salah vil spille sin ligakamp nummer 64 for Liverpool mot Watford i morgen. En klubb han scorer mer mot enn noen annen klubb.

Faktisk kan Salah sette Premier League-rekord også, om han scorer i morgen. Han vil da bli den spilleren som har nådd 50 ligamål på kortest tid for en enkelt klubb. Alan Shearer holder den nåværende rekorden. Han gjorde 50 mål på 66 kamper.

– Det hadde vært hyggelig å gjøre mål nummer 50, 51 og 52! Jeg presser meg selv for å score flere mål hele tiden, og prestere enda bedre. Rekorder er selvsagt hyggelig, men for meg handler det om å vinne Premier League nå. Det er det viktigste, uttaler Salah til Liverpools offisielle kampprogram.

– Dette er en veldig viktig uke for oss. Vi spiller tre kamper på åtte dager, og dersom du kan gjøre det bra i disse kampene og fortsatt toppe tabellen, er det viktig for oss. Etter disse kampene vil det kun være ni ligakamper igjen, og vi vil ha tid til å komme til hektene igjen, for så å begynne å tenke på disse, fortsetter egypteren.

20 mål

Salah har gjort 20 mål i alle turneringer så langt denne sesongen. Og hver gang han har funnet veien til nettmaskene har Liverpool vunnet kampen. Mot Watford kan Premier Leagues toppscorer få en sentral rolle i angrepet, dersom Roberto Firmino ikke spiller på grunn av sitt ankelproblem.

– Jeg har spilt midtspiss mange ganger denne sesongen, men jeg spiller også fortsatt på vingen, og jeg har scoret mange av målene fra min vingposisjon.

– Jeg ønsker ikke å karakterisere meg selv som en nummer 9, på grunn av måten jeg spiller på. Det er ikke slik at jeg holder på ballen og alltid er fysisk sterk. Som spiss må jeg komme dypt og få ballen, og så passere spillere selv i en nier-rolle. Jeg spiller på en helt annen måte enn mange andre midtspisser.

– Når jeg spiller i nier-rollen kommer jeg like dypt som en nummer 10, for å holde på ballen og drible.

– Jeg forsøker å hjelpe laget med å score mål, og jeg er fortsatt en av toppscorerne i Premier League, noe jeg er fornøyd med.

Drømmer om Premier League-trofeet

Men det er altså Premier League-trofeet som Salah helst vil ha klørne i.

– Du kan ikke glemme Tottenham, for de henger også med. De er seks poeng bak, og har et godt lag som har gjort det veldig bra hele sesongen. Vi ønsker å vinne Premier League, fordi det vil være stort for klubben, for byen, for fansen over hele verden, men vi må bare konsentrere oss om å vinne neste kamp, som nå er mot Watford.

– Nå topper vi tabellen, og må bare beholde roen og spille vårt eget spill, avslutter Liverpools toppscorer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]