Klart for møte med Bayerns målkonge

Ingen har scoret flere mål i årets Champions League.

19. feb 2019 kl 16.43 Arild Skjæveland

Robert Lewandowski er toppscorer i Champions League så langt denne sesongen, og har scoret åtte mål for Bayern München hittil i turneringen. Det er to flere enn Lionel Messi, og fem mer enn Liverpools mestscorende - Mohamed Salah.

Denne sesongen har den polske landslagskapteinen 25 mål på 30 kamper i alle turneringer. Han har scoret vanvittige 176 mål på 225 kamper for Bayern etter at de «stjal» ham på Bosman-overgangen fra Jürgen Klopps Borussia Dortmund før 2014/15-sesongen.

Takker Klopp

Lewandowski har blitt omtalt som en av Klopp og Dortmunds største bragder på overgangsmarkedet. Han ble hentet til Dortmund fra Lech Poznan for 4,5 millioner euro i juni 2010, og scoret 103 mål på 187 kamper under Liverpools manager.

Med seg fikk han også to Bundesliga-titler, før han valgte å forlate klubben gratis og signere for Bayern som han har vunnet fire Bundesliga-titler med senere.

I forkant av kveldens kamp takker han Klopp.

– Han har hatt en stor innvirkning på min karriere. Jeg må være takknemlig for det vi utrettet sammen i Dortmund. Vi vokste sammen, og det har ført meg til dit jeg er i dag. Han er en stor trener, og en stor person som jeg lærte mye fra, sier 30-åringen i et intervju med UEFA.com

– Han slapp løs spiss-instinktet i meg, og det gjorde at jeg kunne ta det neste steget. Jeg visste ikke selv at jeg hadde et så stort potensial, og mer enn jeg trodde. Han så noe i meg som jeg ikke kunne se selv, sier han.

I kveld møter han et midtstopperpar som trolig vil bestå av Joel Matip og Fabinho.

Liverpool - Bayern München har avspark kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]