Klopp forklarer hvorfor han valgte å benytte Mané som midtspiss mot Watford

Liverpool tok Watford på senga ved å benytte Sadio Mané som spiss, og Divock Origi og Mohamed Salah på flankene.

28. feb 2019 kl 21.15 Einar Kvande

– Det var den første ideen vi hadde, den første tanken, og vi endret ikke på den. Vi trenger noen som er i stand til å spille på små flater i den posisjonen. En som samtidig kan true bakrom, og som kan omstille seg til en defensiv situasjon. En som er fotballsmart. Vi har andre spillere som kan spille der, men ingen kan matche hurtigheten til Sadio. Han har spilt i ulike posisjoner gjennom livet, også for oss, så jeg var ikke i tvil om at han ville være istand til å spille der, forklarte Klopp etter 5-0 seieren.

– Da Sadio ble tatt av tok Adam over i denne fremskutte posisjonen, og det er noe som også kan fungere. Daniel kan fungere der også selvsagt, men i denne kampen mente vi at Sadio var løsningen, la han til.

– Dette er Sadios nivå

Klopp fikk spørsmål om han ble overrasket over hvor godt Mané gjorde det i rollen som midtspiss.

– Scoringsmessig var jeg selvsagt det, men ikke prestasjonsmessig. Det er dette vi forventer av ham. Han spiller slik som dette. Han gir oss slike ting som dette. Du trener ikke skikkelig når du spiller søndag og onsdag selvsagt. Vi gjorde noe dagen før kampen, men det var med veldig, veldig lav intensitet. Men vi kunne i det minste vise ham hvor vi ønsket at han skulle løpe, og han gjorde det bedre enn vi forventet selvsagt, for hvem kan forvente to mål av en spiller? Men at han spilte så bra var jeg ikke overrasket over. Dette er Sadios nivå.

Klopp så ikke hælsparket

Klopp fikk også spørsmål om hva han syntes om Manés andre scoring, det fantastiske hælsparket som lurte Ben Foster fullstendig.

– Det andre målet? Jeg så det ikke! Jeg så at han mottok innlegget, men så kom en spiller i veien for utsikten min! Det var selvsagt et hælspark. Jeg hørte om det, men så det ikke selv. Men jeg elsket det første målet også, hvor han hoppet utrolig høyt.

– Det at han spilte slik i en ny posisjon, var bare eksepsjonelt. Det var åpenbart at han kunne hjelpe oss i oppbyggingsfasen, for det er den type spiller han er. Men vi trengte ham i feltet også. Han var der to ganger i veldig gode posisjoner, minst to ganger, for jeg er sikker på at han var der flere ganger også.

– Det var en god sjanse da Mo kom inn fra høyre. Foster var borti ballen, og den traff stolpen, og da var Sadio veldig nær å score sitt tredje.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]