Liverpool FC brakte £497M til lokal økonomi

Arrangementer i regi av de røde fra Anfield er betydelige for lokalsamfunnet.

21. feb 2019 kl 13.54 Torbjørn Flatin

Folk som kommer til Merseyside for å se Liverpool Football Club i aksjon legger igjen betydelige beløp. Det er ingen overraskelse i det, men nå har man fått satt mer nøyaktige tall på hva klubben betyr for byen.

Sosial påvirkning

«Vi visste at hvilken positiv innvirkning klubben hadde på byen. Hva vi ikke visste var detaljene i dette og hvilke tall det dreide seg om», uttalte daglig leder i LFC, Peter Moore, på et møte med forretningsledere nylig.

Tall som er blitt lagt fra av Deloitte Sports Business Group, på vegne av klubben, viser at Liverpool brakte inn £454M i fjor, £497M til området Merseyside og £575M hvis en regner England som helhet.

«Når en ser på et beløp som £454M som er blitt skapt gjennom tilstedeværelsen av klubben, viser det hvilken kraft og positivitet det har for økonomien», understreker Moore.

«I tillegg har du den sosiale påvirkningen gjennom arbeidsplasser, og muligheter til å hjelpe lokalsamfunnet på og ved Anfield.»

Vil ha flere hoteller og større flyplass

Klubben øker områdets økonomi gjennom at fans som besøker Anfield bor på hotel og bruker penger i restauranter, barer og hoteller. Noe Liverpool FC imidlertid gjerne skulle sett mer av er hoteller, samt bedre transportmuligheter til stadion.

«Jeg bruker hotellrom som en ting, hvorfor er det ikke flere hoteller her?»

«Infrastrukturen er imidlertid en nøkkel. Det er også en diskusjon med John Irving hos Liverpool John Lennon Airport og meg selv – hvordan vi kan få en flyplass i Liverpool på linje med den i Manchester?»

Stadionkonserter

De store tallene kommer i etterkant av et år hvor Liverpool nådde finalen i Champions League. Det er noe Peter Moore ikke legger skjul på at har stor betydning.

«Det at vi nå er med og kjemper i toppen fremhever denne fotballklubben og tillater en ny generasjon å bli forelsket i klubben.»

Han ser også for seg en fremtid med store konserter på Anfield.

«Vi så på en konsert med en som Bon Jovi. Det vil være hans eneste opptreden utenfor London slik at det blir noe unikt. Folk vil reise hit til Liverpool.»

«Vår kalkyle er at konserten vil generere £4.1M i løpet av 24 timer, forhåpentligvis vil folk som besøker være her i 48 eller 72 timer.»

«Jeg tror det er starten på noe virkelig stort for Anfield og byen Liverpool, det å ha virkelige stadionkonserter her.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]