– Må nyte presset

Virgil van Dijk dveler ikke ved at det bare er blitt to poeng av seks mulige den siste uka.

5. feb 2019 kl 01.30 Marius Rabben

At Liverpool spilte 1–1 for andre kamp på rad betyr at Manchester City står overfor muligheten til å passere rødtrøyene på tabelltoppen når de besøker Everton onsdag kveld. Liverpool tar deretter imot Bournemouth lørdag.

Med full pott mot West Ham og Leicester ville Jürgen Klopps mannskap heller hatt ei luke på sju poeng før de kommende kampene.

– Fortsatt øverst

På spørsmål om det er det enorme presset i gullkampen som har påvirket Liverpool-spillerne, etter noen bananskall for den regjerende mesteren, påpeker Virgil van Dijk at det kunne vært så mye verre.

– Du er nødt til å nyte det. Vi er fortsatt med i racet, og det er City også. Så vi er nødt til å være på vårt beste resten av sesongen, sier han til Sky Sports.

– Hva kan vi gjøre? Vi tar det kamp for kamp. Vi er fortsatt øverst på tabellen. Man er nødt til å trives med presset. Det kunne også vært slik at vi ikke hadde spilt for noe som helst. Men vi er fortsatt med i racet. Så vi prøver igjen.

West Ham vartet opp med en god prestasjon, og det var nok til poeng mot et Liverpool-lag som ikke fant rytmen tross ledelse på London Stadium. Like etter scoringen til Sadio Mané kom utlikningen på en dødballvariant som Klopp avslører at laget hadde forberedt seg på.

Og deretter slet Liverpool med å skape klare målsjanser mot et Hammers-lag som i motsatt ende kom til flere store sjanser på dødballer.

Van Dijk beskriver hovedstadslaget som gode, men legger vekt på at det var Liverpool som ikke leverte.

– De forsvarte seg bra. Men det var skuffende i dag. Vi kunne ha vært mye bedre, men det er som det er.

Sykdom og skader

Etter den siste treningsøkta foran oppgjøret måtte Klopp og trenerteamet gjøre flere endringer på laget grunnet skader. Jordan Henderson og Georginio Wijnaldum var begge tiltenkt startplass, men måtte stå over kampen på London Stadium.

I tillegg er Dejan Lovren ute med skade, og vikaren på høyreback, James Milner, har slitt med sykdom i forberedelsene til oppgjøret.

Det samme har også van Dijk.

– Jeg mener alle spillerne som kom inn har god nok kvalitet til å gjøre jobben. Men det er kanskje litt enklere hvis man har en backfirer som ikke blir endret på, sier stopperkjempen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]