Sammenligner van Dijk med Cantona

Paul Ince om betydningen en spiller kan ha i jakten på seriegullet.

2. feb 2019 kl 09.46 Arve Vassbotten

Paul Ince har bakgrunn fra både Manchester United og Liverpool, og var med på å sikre Manchester Uniteds første seriegull på 26 år i 1993. Dessverre klarte han ikke det samme med Liverpool mellom 1997 og 1999.

Fortsatt jakter Liverpool sitt første seriegull siden 1990, og Paul Ince ser flere likhetstrekk fra hvordan Alex Ferguson sydde sammen sin tropp og sin vinnende oppskrift, med hvordan Jürgen Klopp jobber nå.

– Da vi hentet Eric Cantona, var det den siste biten i puslespillet.

– Han var en stor mann, en mann med stor tilstedeværelse, og hans holdninger passet våre holdninger. Han hadde en vilje til å vinne titler, han ønsket å være suksessfull, sier han om inntrykket som kom fra første gang Cantona entret garderoben den gangen.

STOR BETYDNING:
STOR BETYDNING:  Jason McAteer i duell med Eric Cantona i 1996. Paul Ince mener franskmannen var avgjørende for at Man Utd gikk inn i sin storhetstid.

Van Dijk «the one»

– Er det noe av det samme vi ser med Virgil van Dijk? Er han «the one»? Alisson Becker har kommet inn og gjort det bra, men når jeg ser på van Dijk synes jeg han har gjort spillerne rundt seg bedre.

– Liverpool har den samme tilstedeværelsen vi hadde den gangen. Lag trenger å være redde når de møter deg. Folk tenker: «Jesus, vi har Liverpool neste uke». Dette laget har det nå, og det er en bra kvalitet å ha når du går etter en tittel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]