Tottenham opp på andreplass etter keepertabbe

Spurs så lenge ut til å tape poeng mot Newcastle, men igjen reddet de seg inn på slutten. Igjen legger de press på Man City og Liverpool.

2. feb 2019 kl 15.28 Arve Vassbotten

Utgangspunktet for Tottenham var enkelt før lørdagens tidlige kamp mot Newcastle. Med seier på Wembley ville Mauricio Pochettinos menn passere Manchester City, og gå opp på andreplass i Premier League.

Rafael Benitez stilte med samme mannskap i sin tredje kamp på rad, og etter seieren mot Manchester City i forrige rund, var det lite tvil om at de ønsket å ta skalpen til nok et topplag.

Spurs spilte uten Harry Kane eller Dele Ali, som begge er skadet, og slet med å skape mange sjanser til tross for stort ballinnehav.

Keepertabbe

Begge lag hadde avslutninger i stolpen. Først da Lamela headet ballen der stolpe og tverrligger krysser hverandre etter 26 minutter, og så da Rondon skjøt i stolpen og ut for Newcastle etter 52 minutter. Tottenham hadde en ny stor sjanse etter 81 minutter ved Eriksen, men Newcastle fikk da ordnet opp inne i feltet.

Men så falt avgjørelsen etter 83 minutter. Son fintet seg fri og skjøt fra utenfor 16-meteren, og Martin Dubravka burde uten tvil tatt skuddet.

Det kan også stilles spørsmålstegn med om ikkeFernando Llorente burde vært avblåst for hands før han sendte fra seg den målgivende pasningen.

Uansett, med 1-0 mot Newcastle er Tottenham oppe på andreplass med sine 57 poeng. Manchester City har 56 før de skal møte Arsenal søndag. Liverpool har som kjent 61 poeng på toppen av tabellen før West Ham er motstander mandag.