BLE SLÅTT:  Eddie Howe og hans Bournemouth ble sendt hjem med 3-0 tap.

Trekker frem stemningen som en faktor

Eddie Howe var frustrert over at Sadio Manés scoring ble stående.

Liverpool slo Bournemouth 3-0 på lørdag, og kunne ha vunnet mye mer. Resultatet gjorde at Jürgen Klopps menn er tilbake på tabelltopp, før Manchester City møter Chelsea på søndag.

Det var en helt annen stemning på stadion i dag enn det var i 1-1 kampen mot Leicester, noe som har vært tema både blant supportere og Klopp som skrev om det i kampprogrammet. Bortelagets manager trekker det også frem som en faktor.

– Vi satte opp laget for å hindre at Liverpool skulle få rom. Vi ønsket å frustrere Liverpool, og det fungerte i starten. Supporterne var veldig bra for dem - og så fikk de åpningsmålet som var en halv meter offside. Det var vendepunktet, sa Howe på pressekonferansen etter kampen.

– Videodømming kommer til å hjelpe oss i slike situasjoner, og jeg tror alle vil nyte godt av det. Mål som kommer etter tette situasjoner, men som klart er offside. Der vil vi få den riktige avgjørelsen, sier den unge manageren.

Ba supporterne legge igjen nervøsiteten hjemme

Tidligere denne uken la supportergruppen Spion Kop 1906 ut en melding på sosiale medier. I meldingen sto det:

«Dette er et av de beste Liverpool-lagene i nyere tid, og vi bør nyte hvert eneste minutt av dem på jakt etter ligatittelen. Noen ganger kan vi bli opphengt i hvor mye vi ønsker å vinne denne ligaen, og det kan føre til nervøsitet, men vi bør huske at vi heller bør nyte å se et Liverpool-lag som har vært strålende hele sesongen.

Så lenge vi er på tribunen, så er vi sterkere sammen, og som supportere har vi muligheten til å løfte laget når de trenger det, og for å hjelpe dem å komme over linja. La oss sørge for at Anfield er så bra som vi vet at det kan være.

Flagg, skjerf, skrangler, stemmer, roping, plystring, fiendtlighet. Alt vi kan gjøre for å utgjøre en forskjell for spillerne.

La oss gå tidlig inn på stadion på lørdag, og vise disse spillerne at vi er med dem helt fra oppvarmingen. Vi har sett effekten dette kan ha tidligere, både på egne spillere og på motstanden. La oss gå inn tidlig og se det beste Liverpool-laget i nyere tid.

Det er sju hjemmekamper i ligaen igjen. Sju sjanser igjen til å se et strålende ungt lag på Anfield som går for sin første tittel. Sju hjemmekamper til å bygge opp for å komme gjennom bortekampene».

Det så ut til å fungere.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.08.2019 kl 21:50

Se 45 treningsbilder fra Melwood

Forberedelsene til Arsenal-kampen fortsetter.

+
22.08.2019 kl 20:19

– Enestående person og fotballspiller

Ingen i klubben var i tvil om at Ox ville klare å kjempe seg tilbake, sier Klopp.

+
22.08.2019 kl 18:03

Ny kontrakt for Oxlade-Chamberlain

Klubben bekrefter at 26-åringen har signert ny avtale.

+
22.08.2019 kl 17:18

Hevder Liverpool og Nike nærmer seg draktavtale

Ifølge Forbes kan avtalen bli den dyreste i hele Premier League.

+