– Vi må tenke at vi kan vinne, ikke at vi må vinne

Jürgen Klopp poengterer at det er viktig at spillerne har riktig innstilling til de 11 gjenstående ligakampene.

26. feb 2019 kl 16.39 Einar Kvande

Den siste ligarunden i februar står for døren, og det er bare to og en halv måned til ligamesteren 2018/19 er kåret. Liverpool ligger ett poeng foran Manchester City i toppen av Premier League når det gjenstår 11 kamper av sesongen. Jürgen Klopp mener at en positiv tilnærming til de kommende kampene er svært viktig for at Anfield-klubben skal kunne ta sitt første ligagull på 29 år.

– Vi har ikke mye erfaring med å vinne ligaen, men situasjonen er svært positiv. Dersom vi ser på dette som en stor mulighet, så er alt bra, uttalte Liverpool-manageren under sin pressekonferanse i dag.

– Dersom vi ser en, to eller tre uker tilbake i tid, og begynner å se på poengene vi har tapt og målene vi har sluppet inn, og begynner å tenke at vi må vinne, ikke at vi kan vinne, vil livet bli mer ukomfortabelt for oss. Det er sannheten.

– Vi er i en situasjon der vi kan bli ligamestere for første gang i livet - for mange av våre supportere vil det være første gang i livet, og for mange av spillerne også - så er det en mulighet, og du må benytte anledningen til å være på tå hev. Det må du alltid være i fotball.

– Du vinner aldri en kamp uten å forsvare deg, og være fullstendig fokusert på forsvarsspill. Vi har vunnet kamper 3-0 og 4-0, hvor vi har forsvart oss på strålende vis. Mot Bournemouth forsvarte vi oss strålende, og scoret mål.

– Vi må sørge for at vi har den riktige følelsen, og drar nytte av den, for dette er en mulighet.

Har bare tapt to av tolv

Watford kommer til Anfield etter å ha overkjørt Cardiff og vunnet 5-1 i helgen. Javi Gracias menn har bare tapt to av sine tolv siste Premier Leauge-kamper, og Klopp er klar over Watfords styrker.

– Watford er selvsagt en vanskelig motstander. De er i god form, og kan benytte seg av forskjellige spillestiler.

– Vi har analysert dem. Mot topp seks har de ikke ballen mye, men er en trussel på kontringer. De er gode på dødballer, gode til å plukke opp andreballer, og de forsvarer seg dypt. Når de spiller mot andre lag enn topplagene er de mye mer proaktive.

– Vi må være klare for begge utgavene av Watford, men vi vil trolig ha ballen mye i denne kampen, og vi må klare å skape noe med den, selvsagt. Vi står foran en vanskelig Premier League-kamp mot et godt lag.

Har erstattere

Roberto Firmino er tvilsom til kampen på grunn av en ankelskade han fikk mot Manchester United på søndag, men Klopp mener han har reserver som kan steppe inn og gjøre en god jobb i angrepsrekka.

– Når du spiller i en klubb som Liverpool vil ikke alle spillerne ha spilt 500 000 minutter før de spiller sin neste kamp. Men vi har mye kvalitet i troppen. Dersom vi må forandre på et par ting, vil vi gjøre det. Vi har endret på ting tidligere i sesongen også.

– Bobby har selvsagt spilt nesten alle kampene, men det er ikke sikkert han vil spille denne kampen. Vi har selvsagt flere valgmuligheter, og en av disse vil bli benyttet fra start, og kanskje vil vi forandre til en annen mulighet i løpet av kampen. Om det er noe bra med det, så er det at Watford ikke aner hva vi kommer til å gjøre!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]