Rhian Brewsters lange vei tilbake:Vurderte å droppe fotballen

Rhian Brewster var denne uken tilbake på trening med førstelaget, etter 13 måneder med rehabilitering, men veien tilbake har vært lang for 18-åringen.

15. feb 2019 kl 19.22 Odd Sindre Tonning

I januar 2018 pådro Rhian Brewster seg en skade i leddbåndet i ankelen, og har siden da jobbet hardt med å komme seg tilbake på fotballbanen. Denne uken tok han et stort steg i riktig retning, da han trente med førstelaget for første gang siden skaden.

– Det er et stort steg for meg å være her, etter å ha vært skadet så lenge. Treningsleiren har vært virkelig bra. Alle er glade for å ha meg og Alex Oxlade-Chamberlain tilbake i trening, sier Brewster til Liverpoolfc.com.

– Familien holdt meg gående

Etter skaden har den unge angrepsspilleren gjennomgått en lang periode med rehabilitering og opptrening. Han sier selv at han føler seg styrket av den lange reisen tilbake, selv om han til tider var langt nede.

– Jeg tror skaden og den lange veien jeg har hatt tilbake de siste 13 månedene har lært meg at jeg er en sterk person. Det har vært en kronglete reise, men når jeg kommer ut på den andre siden av skaden, så tror jeg at det har hjulpet meg mye, sier han.

– Det var så mange øyeblikk gjennom rehabiliteringsfasen der jeg tenkte at jeg ville droppe fotballen, eller at jeg følte meg irritert over situasjonen jeg var i, men å komme seg gjennom det og nå den andre siden har vist meg at jeg er en sterk person og at jeg vet hva jeg ønsker å gjøre.

Han forteller videre at det var familien som hjalp han gjennom den harde perioden, sammen med spillere og trenere på Melwood.

– De holdt meg gående.

Hjelp fra Oxlade Chamberlain

Han er ikke den eneste Liverpool-spilleren som er på vei tilbake fra et langvarig skadeavbrekk. Oxlade-Chamberlain har vært ute siden han skadet seg mot Roma i Champions League i april, og Brewster forteller at han har satt pris på landsmannen sitt nærvær gjennom opptreningen.

– Det er godt å ha en eldre spiller som Ox, med hans egenskaper, til å hjelpe meg på veien tilbake. Jeg kunne ikke bedt om noen bedre å gå gjennom rehabiliteringen min med.

Nå kan han også se lyset i enden av tunellen, og retter blikket mot fremtidige mål i Liverpool-drakten.

– Målet mitt fremover er å komme meg tilbake på fotballbanen, spille noen U23 kamper og bygge meg opp igjen. Forhåpentligvis kan jeg få debuten min i år, men viss ikke så håper jeg på å få den neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]