– Det er kun ett av lagene vi skal møte som ikke har noe å spille for

Jürgen Klopp ser frem til en sesonginnspurt uten flere avbrudd for landslagsfotball.

27. mar 2019 kl 10.31 Einar Kvande

Liverpool har bare tapt en av 31 Premier League-kamper så langt denne sesongen. Nå gjenstår det bare sju kamper i ligaen. Samtidig har de røde tatt seg til kvartfinalen i Champions League.

– Dette er spennende. Absolutt.

Slik begynner Jürgen Klopp et intervju med Liverpoolfc.com.

– Det er dette vi alltid har snakket om. En sesong som dette. Vi har hele tiden bygd et grunnlag med tanke på de siste ukene. Nå er vi inne i de siste ukene. Det blir ingen flere avbrudd. Vi skal bare spille kamp etter kamp etter kamp, og alle kampene er veldig, veldig viktige, slår Liverpool-manageren fast.

– De lagene vi skal møte kjemper enten om en plass i Champions League neste sesong, eller så kjemper de for å beholde plassen i Premier League. Jeg tror det bare er Wolves i siste kamp som ikke kjemper om å komme med i Champions League eller for å beholde plassen i ligaen. Men vi ser alle hvilken god form de er i, og de kan nå finalen i FA-cupen. Det er spennende for dem. Dette er de lagene vi skal møte.

– Champions League trenger vi ikke å snakke om, for der er hver kamp en finale. Forhåpentligvis henger vi med i turneringen en stund til.

– Vi har skapt et vidunderlig fundament. La oss benytte oss av det.

De siste vil være tilbake torsdag

Liverpool-troppen har allerede startet forberedelsene til søndagens kamp mot Tottenham på Anfield. Et lag som de røde slo 2-1 på Wembley tidligere i sesongen.

– Det er godt å få spillerne tilbake fra landslagsoppdrag. Absolutt. Vi har egentlig bare ventet på dette, sier Klopp.

– Det er fint at de kan få litt hvile fra ligaprogrammet, men samtidig ønsker du å spille videre slik situasjonen har vært. Vi vant tre kamper på en uke, og kunne egentlig omtrent ha spilt neste dag. Nå er vi tilbake. Guttene kommer tilbake en etter en, så fra torsdag tror jeg troppen vil være fulltallig.

– Når alle spillerne er tilbake, inkludert nederlenderne og brasilianerne, vil vi kunne gjennomføre komplette treninger. Men forberedelsene er allerede igang. Vi har ikke alle spillerne tilbake ennå, men vi har mange spillere her allerede. Spillerne kommer tilbake en om gangen. Shaq og Trent jobber fortsatt med rehabilitering, men alle de andre er i god forfatning. Vi ser virkelig frem til denne perioden som kommer, avslutter Liverpool-manageren.

Liverpool vs Tottenham spilles på Anfield søndag 31. mars klokken 17.30, og kampen blir sendt direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]